MazlumuGetirinBana

MANTI VAR YEN Mİ
Pro Üye
7 Ağustos 2011
4.316
6.927
Herkese merhaba hanımlar. Alışkanlık yaptı şu taşınma telaşım içinde bile katılayım diye duramadım. @Be_Ni_1012 arkadaşın katılmayacağını duyunca bir umut dedim yine katılayım yine de birincilik gibi iddiam yok maksat katılmak eğlence olsun. Hazır yufkaların yırtık çıkması yüzünden çok sevmesem de tembel avratların yüzünden mecburen bu kategori seçildi ben de katılmasam çatlarım zaten neyse çok konuştum gelelim tarifimize:KK52:
MALZEMELER:
5 adet yufka
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İÇ MALZEMESİ:İsteğe bağlı patatesli,peynirli,kıymalı yapılabilir.ben peynirli yaptım oğlum içinde maydanoz yemediği için maydanoz koymadım ben siz maydanozlu yaparsınız:KK15:
ÜSTÜNE: 1 yumurtanın sarısı,çörek otu
20150930_090639~2.jpg

yufkayı düz bir zemine serip şekildeki gibi önce kenarlardan kesiyoruz.Ortada kalan kareyi de 4 parçaya kesiyoruz.
20151001_065838.jpg

hazırladığımız sıvı karışımdan karelere sürüyoruz.resimdeki gibi iki ucu ortada birleştirip kenarlara iç harcımızı koyuyoruz
20151001_070415.jpg

kenarları ortada birleştiriyoruz
20151001_070542.jpg

kenardaki uzun yufkalara da karışımdan sürüp katlayarak şerit yapıyoruz
20151001_070721.jpg

şeritleri böreklerin ortasına sarıyoruz
20151001_070824.jpg

kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,ortasına çörek otu serpiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
20151001_073055.jpg

afiyet olsun...
20151001_080754.jpg


Doğanay sirke
Doğanay doğal elma sirkesi yüzde 100 elmadan yapılmıştır. Üretim aşamasında hiçbir yapay aroma, boya ve katkı maddesi kullanılmamıştır.

Doğanay %100 doğal elma sirkesi Akdeniz, Konya ve Niğde bölgesinin taze ve seçilmiş elmalarından sıkılarak elde edilen elma sularından, doğal yollarla fermanta edildikten sonra full otomatik bilgisayarlı makinelerle dolumu gerçekleştikten sonra tüketicilere ulaşır.

Doğanay Elma Sirkesi 1000 ml. 'lik portatif kapaklı şişede satışa sunulmuştur. Elma sirkesinin kullanım alanı oldukça geniştir. Salatalarda ve çeşitli tariflerde kullanıldığı gibi, insan sağlığına da olumlu etkileri vardır. Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlamaktadır. Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.

Elma sirkesinin düzenli kullanıldığında sindirime yardımcı olarak, kilo vermeyi kolaylaştırdığı bilinmektedir. Sabahları kahvaltıda, içine 1-2 kaşık elma sirkesi ve 1 kaşık bal karıştırılmış bir bardak su, uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında düzenli kilo kaybetmenizi sağlayabilir.
 
Son düzenleme:

Kakao ve Ben

Guru
Pro Üye
26 Mayıs 2014
13.571
16.477
Herkese merhaba hanımlar. Alışkanlık yaptı şu taşınma telaşım içinde bile katılayım diye duramadım. @Be_Ni_1012 arkadaşın katılmayacağını duyunca bir umut dedim yine katılayım yine de birincilik gibi iddiam yok maksat katılmak eğlence olsun. Hazır yufkaların yırtık çıkması yüzünden çok sevmesem de tembel avratların yüzünden mecburen bu kategori seçildi ben de katılmasam çatlarım zaten neyse çok konuştum gelelim tarifimize:KK52:
MALZEMELER:
5 adet yufka
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İÇ MALZEMESİ:İsteğe bağlı patatesli,peynirli,kıymalı yapılabilir.ben peynirli yaptım oğlum içinde maydanoz yemediği için maydanoz koymadım ben siz maydanozlu yaparsınız:KK15:
ÜSTÜNE: 1 yumurtanın sarısı,çörek otu

yufkayı düz bir zemine serip şekildeki gibi önce kenarlardan kesiyoruz.Ortada kalan kareyi de 4 parçaya kesiyoruz.
Eki Görüntüle 1644133
hazırladığımız sıvı karışımdan karelere sürüyoruz.resimdeki gibi iki ucu ortada birleştirip kenarlara iç harcımızı koyuyoruz
Eki Görüntüle 1644136
kenarları ortada birleştiriyoruz
Eki Görüntüle 1644137
kenardaki uzun yufkalara da karışımdan sürüp katlayarak şerit yapıyoruz
Eki Görüntüle 1644138
şeritleri böreklerin ortasına sarıyoruz
Eki Görüntüle 1644139
kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp,ortasına çörek otu serpiyoruz.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1644140
afiyet olsun...
Eki Görüntüle 1644132
Vayy anasınııı:KK57::KK57::KK57:kız bu ne güzellikk.. ellerine sağlıkk BAŞARILAR hayatımm..
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.265
259.788
Ellerine sağlık canım:kk77:Çok farklı ve lezzetli bir börek olmuş:KK19:Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 
Yukarı Alt