GELELİ KEBABI

dilber

Guru
Pro Üye
19 Ekim 2007
6.677
3.705
GELELİ KEBABI

Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
1 kavanoz konserve közlenmiş patlıcan veya 5-6 adet patlıcanı közleyiniz
Karabiber, tuz, pulbiber,
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlama:
Kuşbaşı eti üzerine çok az su ekleyerek kapağı kapalı pişirin. Yumuşayınca içine soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun. Yağı az olursa yağ ekleyebilirsiniz. Baharatları, salçayı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip 10 dk pişirin. Közlemiş patlıcanı fırın kabınızın altına yayın. Üzerine et soteyi koyup önceden ısıtılmış 200 derecede 15 dk pişirin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..


19224749_774939316018577_6115233508415321441_n.jpg
 
Yukarı Alt