1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Notu Gizle

Gıdalardakı kalsıyum oranları

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve bicirkiz tarafından 18 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  1. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.433
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    HERKES
    Özellikle "kalsiyum ilacı"na alternatif arayan KADIN ÜYELERİMİZ
    bu tablodan çok fayda göreceklerdir.

    KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Bakla: 77
    Barbunya: 128
    Fasulye: 86
    Nohut: 134
    Mercimek: 68
    Bezelye: 64
    Badem içi: 254
    Yer Fıstığı: 66
    Soya Fasulyesi: 226
    Kestane: 30
    Fındık: 209
    Yeşil fıstık: 140
    Ceviz içi: 84
    Susam: 1200

    SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    İnek sütü: 120
    Yoğurt: 120
    Çökelek: 505
    Kaşar peyniri: 700
    Beyaz peynir (yağlı): 162
    Beyaz peynir(yağsız): 96
    Süt tozu: 950
    Krema: 99

    TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Mısır: 9
    Pirinç: 14
    Arpa: 50
    Bulgur: 40
    Ekmek: 20
    Makarna: 16
    Tarhana: 78
    Bisküvi: 217

    ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Sığır eti: 8
    Koyun eti: 7
    Tavuk eti: 15
    Karaciğer: 10
    Sosis (2-3 Adet): 7
    Salam (4-5 Dilim): 7
    Balık eti: 50
    Yumurta (1 Adet):25

    SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Bakla: 48
    Bamya: 78
    Bezelye: 25
    Enginar: 50
    Domates: 7
    Yeşil biber: 12
    Taze fasulye: 55
    Lahana: 43
    Havuç: 35
    Hıyar: 16
    Karnıbahar: 38
    Kabak:19
    Patlıcan: 23
    Marul: 79
    Patates: 12
    Pırasa: 56
    Soğan: 34
    Pancar: 20
    Ispanak: 80
    Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
    Semizotu:. 79

    MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Elma: 6
    Kayısı: 30
    Muz: 10
    İncir: 54
    Üzüm: 15
    Kiraz: 30
    Ayva: 6
    Erik: 10
    Kavun: 15
    Karpuz: 6
    Şeftali: 6
    Armut: 6
    Nar: 10
    Çilek: 29
    Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
    Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
    Limon: 41

    DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Tahin helva: 91
    Bal: 15
    Pekmez: 400
    Tereyağı: 19
    Siyah zeytin: 77
    Yeşil zeytin: 90