Gl tatls yaptnzm hi?

E

EU1

Ziyaretçi
ya dün yaptım tarifini int.aldım şimdi dökcez ya çok kötü oldu bir gün boyunca şerbette beklettim hala içine çekmedi şerbeti sinir oldum ya dışı da yumuşadı okdar şerbette durmaktan içi bisküvi gibi..şunun bana asıl tarifini verirmisinizkötükedihüso
 

nur

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
69
Emoji Skoru
2
Yaş
51


malzemeler:

yarım paket margarin

yarım su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt

yarım su bardağı irmik

1 yumurta

1 kabartma tozu

aldığı kadar un

şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

yapılışı:

Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Şerbet koyulaşınca içine limon suyu koyulup ateş beş dakika sonra kapatılır şerbet soğumaya bırakılır.

Hamur malzemelerinin hepsi bir kabın içiresine koyulup yoğrulmaya başlanır ve kulak memesi kıvamına gelince şekil verme işlemine geçilir

Hamurdan bir parça koparılıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açılır.Çay bardağının ağzıyla üç tane yuvarlak kesilir

Bu kestiğimiz üç yuvarlak uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yukarı doğru sıralanır ve aşağıda kalan hamurun her iki ucuna birer tane fındık koyulur

Daha sonra hamuru aşağıdan başlayıp yukarıya doğru fındıklar kaymadan katlama işlemi yapılır.

Şimdi elde ettiğimiz şekli ortasından bıçakla kesme zamanı



kesme işleminden sonra iki adet gül elde etmiş oluyoruz.fındıklar yukarı gelecek şekilde yağlanmış tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra 5 dk dinlendirip şerbetini dökelim...afiyet olsun.....

http://nurmutfakta.blogcu.com/
 

angel80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
75
Emoji Skoru
0
Yaş
39
hatta ununu tariften biraz az koyarsanız daha yumuşak olur ve şerbeti daha kolay çeker.
 
E

EU1

Ziyaretçi
teşekkür ederim arkdaşım valla o neydi yaa bi tepsi tatlıyı döktük içim acıdı çok berabt oldu nebilim
 

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
5.482
Emoji Skoru
90
Çok hoş şekilli bi tatlı:)
 

Yukarı Alt