Gül Reçeli

flapy

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
252
Emoji Skoru
1
Biraz zahmetli ama çok lezzetli bir reçel.



3 su bardağı kokulu gül yaprağı
1kg.Toz Şeker
1 Limon
1 bardak Su

Gül yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra beyaz olan kısımları kesin.Bir tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı şeker dökün. Şekerle gül yapraklarını ovun. 10 dakika dinlenmeye bırakın.. Kalan şekeri ilave edin.
Bir su bardağı suyu koyun.Önce hararetli ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın. Reçelin olup olmadığını anlamak için bir tahta kaşıkla çay tabağına damlatın eğer reçel suyu dağılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli indirmeden 10 dk. önce limon suyu atın.
Gül reçelinizi ateşten alıp kuru ve temiz kavanozlara alıp soğutun.
 
Son düzenleme:

sihirlielma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Şubat 2011
Mesajlar
91
Emoji Skoru
2
Gül yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra beyaz olan kısımları kesin.Bir tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı şeker dökün. Şekerle gül yapraklarını ovun. 10 dakika dinlenmeye bırakın.. Kalan şekeri ilave edin.
Bir su bardağı suyu koyun.Önce hararetli ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın. Reçelin olup olmadığını anlamak için bir tahta kaşıkla çay tabağına damlatın eğer reçel suyu dağılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli indirmeden 10 dk. önce limon suyu atın.
Gül reçelinizi ateşten alıp kuru ve temiz kavanozlara alıp soğutun.
Teşekkürler canım.Çook severiim öyle hafif ve güzelki hmm canım istedi:KK56:
 
Yukarı Alt