1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
  3. Notu Gizle

Gül Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.422
    Beğenildi:
    15.106
    Ödül Puanları:
    488
    Gül yapraklarını yıkayın bir tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı şeker dökün. Şekerle gül yapraklarını ovun. 5 dakika öyle bırakın. Reçel yaptığınız tencereye alın. Kalan şekeri ilave edin. Bir su bardağı su koyun. Kısık ateşte pişirin. Oluşan köpükleri delikli bir kepçeyle alın. Olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla alıp tabağa damlatın. Reçel suyu dağılmıyorsa olmuş demektir. Olmasından beş dakika önce limon suyu atın. Ateşten alıp kuru kavanozlara alıp soğutun. Sonra kavonozların kapaklarını örtün.