Popüler Konu Güveçte Kuzu Etli Patlıcan -Tat Biber Salçası Sponsorluğunda

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.537
29.501
Çok teşekkür ederim..:KK36:
Güvecim yeni değil yıllardır kullanıyorum..:-)Ama bende yenilemek istiyorum,büyük marketlerde var..Netten bile bakabilirsin:KK66:Mutlaka almanı tavsiye ederim..Yemekleri çok güzel oluyor..
Mutlaka bakicam
Bunun eski oldugu belli iste bende bunlardan istiyorum ama yok boylesi :KK43:
Neyse bakicam
Basarilar
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.525
253.933
Mutlaka bakicam
Bunun eski oldugu belli iste bende bunlardan istiyorum ama yok boylesi :KK43:
Neyse bakicam
Basarilar
Evet canım eski:KK66:Bizde böylesine denk gelmediğimiz için bir türlü yenileyemiyoruz..
Teşekkür ederim:KK200:
 

Dionee

Sev kendini ;)
Pro Üye
12 Şubat 2015
6.356
15.596
Merhaba Hanımlar:KK3:
Bu sefer sizlere yapımı çok kolay ama lezzetli olan bir tarifimi paylaşmak istiyorum...:kk77:
Yarışmanın son gününde son anda karar verdim ve yetiştim:KK37:






Kolay malzemelerle,yarım saat içinde hazırlayabileceğiniz tarifimin malzemeleri ile başlıyorum...:kk77:

Malzemeler

Eki Görüntüle 1887891
*1 kg patlıcan
*5-6 biber
*10-12 domates
*500-600 gr yağlı kuzu eti(kuzu incik )
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 baş sarımsak
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı pul biber(benim biberler acı olduğu için kullanmadım)
-Benim et yağlı olduğu için yağ kullanmadım..Etiniz yağlı olmazsa 1 çay bardağı sıvı yağ
-1 adet kuru soğan (isteğe bağlı ben kullanmadım)




Yapılışı

Alacalı soyduğumuz patlıcanları istenilen boyutta doğruyoruz.Çok küçük doğramayın pişerken kaybolur..:KK45:
Daha sonra biberler doğranır,domatesin kabukları soyulup 7-8 tanesi küp küp doğranır(diğerleri üzeri için bekletilir).. Hepsi bir kapta birleştirilir.Sarımsaklar eklenir.Üzerine salça,tuz,kekik,su eklenir.Ve harmanlanır..

Eki Görüntüle 1887893
Eki Görüntüle 1887894



Güvecin altına etler konur..Et kemikli bir et,etlerini sıyırıp doğradım...Kemiğide güvece koydum..Tadı ve vitaminleri yemeğe geçsin...:KK45:Siz kuşbaşı veya kemikli et kullanabilirsiniz..Dana eti kullanmak isterseniZ,etinizi önce haşlayıp daha sonra güvecin altına koyun ve diğer işlemleri aynı şekilde devam edin...
Eki Görüntüle 1887895


Üzerine karıştırdığımız sebzeler eklenir..Üzerine bastırılır sebzeler iyice yerleştirilir..
Eki Görüntüle 1887896


Kabukları soyulmuş domatesler halka halka doğranıp güvecin üzerine dizilir..
Eki Görüntüle 1887898

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1-1.5 saat pişirilir...


:KK200::KK200::KK200:Afiyet olsun:KK200::KK200::KK200:

Eki Görüntüle 1887901

Eki Görüntüle 1887899

Eki Görüntüle 1887900

Eki Görüntüle 1887902

Eki Görüntüle 1887903

Eki Görüntüle 1887904

Eki Görüntüle 1887905
owww super
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.525
253.933

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.525
253.933

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.525
253.933

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.525
253.933
Yukarı Alt