Havuç veya Balkabağı Püresi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.265
23.077
c26ef6_2c70acc268c84573918c53a59ec2711b.jpg
c26ef6_2c70acc268c84573918c53a59ec2711b.jpg


Malzemeler

200 g havuç veya balkabağı

1 su bardağı su
Hazırlanışı
  • Havucu sirkeli suda 10 dakika bekleterek yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  • Havuçları küp küp doğrayalım ve bir buhar tenceresine koyarak 15 dakika pişirelim. Buharda pişirme imkanımız yoksa küçük bir tencereye aldığımız sebzelerin üzerlerini örtecek kadar su koyarak pişirelim. Sebze suyunu atmayalım.
  • Bir kâseye aldığımız sebzeleri tahta kaşık yardımıyla ezelim ve sebzeleri pişirdiğimiz suyu kullanarak pürenin kıvamını ayarlayalım.
  • Normal blender yerine el blenderi kullanmak, tahta kaşıkla ya da havanda ezmek püremizin fazla akışkan olmasını önleyecektir.

  • Meyve-Sebze pürelerini hazırlarken pişirme suyu yerine anne sütü veya uygun şekilde hazırlanmış devam sütü kullanabilirsiniz.

  • Beta karotenin fazla alınması cilt renginde koyulaşmaya, deri ve idrar renginin turuncuya dönmesine neden olabilir. Bebeğinizde böyle bir durum gözlerseniz endişelenmeyin. Ona çok fazla turuncu sebze veya meyve vermiş olabilirsiniz. Bu yiyeceklere ara verdiğinizde bu durum ortadan kalkacaktır. Eğer renk değişimi devam ederse başka bir hastalığın belirtisi olabilecek bu belirtiyi ihmal etmeyin ve doktorunuza danışın.

  • Havuç, patates, şalgam gibi sebzelerin toprak altında gelişen kısımlarını besin olarak tüketiriz. Bu nedenle bunlar topraktaki tarım ilaçları gibi zararlı kimyasalları emerler. Bu sebzeleri tüketmeden
    mamatarifleri.com/
 
Yukarı Alt