Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

İmambayıldı

Konusu 'Zeytinyağlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 12 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canlarım çok güzel oluyor tavsiye ederim



    5 patlıcan
    2 su bardağı sıvıyağ
    2 kuru soğan
    6-7 diş sarımsak
    7 sivribiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    yarım demet maydanoz
    1 limonun suyu

    patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.) soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün
    patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
     
  2. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.901
    Beğeni:
    18
    Ödül Puanları:
    146
    m bayilirim ben buna yaa.. ellerine saglik bitanem..
     
  4. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. spencer

    spencer Ziyaretçi

    bende bu yemeği daha farklı yapıyorum.patlıcanları kızartmadan.benim bildiğim karnıyarıkta kızartılıyor.
     
  6. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım karnıyarıkta kızartılıyor ama imam bayıldıyıda böyle yapıyorum harika oluyor
     
  8. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. tılsım07

    tılsım07 Ziyaretçi

    handancığım ben artık aynı tarifi patlıcanları kızartmadan yapıyorum nedeni malum kilolar .patlıncanları soyduktan sonra elimle yağlayıp fırın tepsisine veya mikrodalga fırına koyuyorum yumuşayınca aynı sizin gibi devam ediyorum hiç farkı hissedilmiyor deneyin. ellerinize sağlık canikom.
     
  10. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    senin yaptıgın gibi denicem tatlım sağol
     
  12. 18 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.816
    Beğeni:
    22
    Ödül Puanları:
    108
    İyide bu imam bayıldı değilki, bu karnı yarık.
     
  14. 25 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Evet bu karnıyarık tarifi Sanırsam yanlışlık olmuş.
     
  16. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.723
    Beğeni:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ellerıne saglık canım yaz gelsın denıycem hemen
     
  18. 17 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. aysun4141

    aysun4141 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.063
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cok guzel bı tarıf tesekkurler
    arkadaslar benım bıldıgım karnıyarık kıymalı olur
    sebzelı olanınada bu gıbısınede yanı ımambayıldı diyolar sanırımkafamçokkarıştı
     
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.