İmambayıldı

AkdenizHandan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mart 2008
Mesajlar
178
Emoji Skoru
0
canlarım çok güzel oluyor tavsiye ederim



5 patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
2 kuru soğan
6-7 diş sarımsak
7 sivribiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu

patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.) soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün
patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
 
S

spencer

Ziyaretçi
bende bu yemeği daha farklı yapıyorum.patlıcanları kızartmadan.benim bildiğim karnıyarıkta kızartılıyor.
 
T

tılsım07

Ziyaretçi
handancığım ben artık aynı tarifi patlıcanları kızartmadan yapıyorum nedeni malum kilolar .patlıncanları soyduktan sonra elimle yağlayıp fırın tepsisine veya mikrodalga fırına koyuyorum yumuşayınca aynı sizin gibi devam ediyorum hiç farkı hissedilmiyor deneyin. ellerinize sağlık canikom.
 

AkdenizHandan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mart 2008
Mesajlar
178
Emoji Skoru
0
handancığım ben artık aynı tarifi patlıcanları kızartmadan yapıyorum nedeni malum kilolar .patlıncanları soyduktan sonra elimle yağlayıp fırın tepsisine veya mikrodalga fırına koyuyorum yumuşayınca aynı sizin gibi devam ediyorum hiç farkı hissedilmiyor deneyin. ellerinize sağlık canikom.
senin yaptıgın gibi denicem tatlım sağol
 

aysun4141

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ekim 2008
Mesajlar
2.063
Emoji Skoru
0
cok guzel bı tarıf tesekkurler
arkadaslar benım bıldıgım karnıyarık kıymalı olur
sebzelı olanınada bu gıbısınede yanı ımambayıldı diyolar sanırımkafamçokkarıştı
 
Yukarı Alt