1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

İrmik böreği/italya

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    28.460
    Beğenildi:
    15.136
    Ödül Puanları:
    488
    25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

    Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

    Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.
    Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

    Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın

    kaynak:poyka.com