İsraf Etmemek İçin Neleri Nasıl Değerlendirisiniz?

vicdan

~ справе&#1076
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
1.099
Emoji Skoru
9
*Kuru ekmekleri rondodan gecirip köfte için buzlukta saklıyorum

*Eger evde tüketebilecegimizden cok ekmek alındaysa,poşetleyip buzlukta saklıyorum.

*Yaptığım pasta,börek,cörekler kalacak gibi olurda direkt buzluğa atıyorum

*Bozulmaya yüz tutan sebzeleri temizleyip hazırlayıp buzluğa atıyorum,
 

vicdan

~ справе&#1076
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
1.099
Emoji Skoru
9
Şu deepfreeze olmasaydı ne yapardım hiç bilmiyorum :1rolleyes:
 

vicdan

~ справе&#1076
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Kasım 2006
Mesajlar
1.099
Emoji Skoru
9
Bu akşam tv izlerken bir yandanda yaprak dolması kaldım,epey iç kaldı,tabii ben onuda buzluğa attım kaydirigubbakcemile3 nasıl olur hiç bilmiyorum ama çöpe dökemezdim :1no2:
 

irem naz

Canım OĞLUM
Kayıtlı Üye
Katılım
27 Nisan 2008
Mesajlar
6.708
Emoji Skoru
15
Bu akşam tv izlerken bir yandanda yaprak dolması kaldım,epey iç kaldı,tabii ben onuda buzluğa attım kaydirigubbakcemile3 nasıl olur hiç bilmiyorum ama çöpe dökemezdim :1no2:
niye atasın ki..
bende dolma yaptığımda harcı kalırsa saklama kabına koyup buzluga atıyorum...
bi dahaki yapışımda o harcı kullanıyorum....:eek:
 

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eylül 2007
Mesajlar
4.816
Emoji Skoru
22
Ben dolma yapacağımda harcı 2 ölçülük yapıyorum, 1 ölçüsü soğudumu hemen buzluğa atıyorum, çok pratik oluyor. Tadıda hiç değişmiyor.
 

misilleme

. . .
Pro Üye
Katılım
27 Ağustos 2008
Mesajlar
575
Emoji Skoru
324
Yumuşamış bozulmaya yüz tutan domateslerimi küçük küçük doğrayıp
derin donrucuya atıyorum. Sonra çıkarım melemen yapıyorum.

Meyveleri de aynı şekilde yapıyorum, tatlı ve ya kopmostolar için güzel oluyor.

Ayrıce bende kalan sarma harcını derin donrucuda bekletenlerdenim.
Yalnız ben ona birazda yeni yapılmış iç katıyorum, yoksa sanki pirinçler kırılmış gibi oluyor. .
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt