• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinizin iç tarafına öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

Işte Size Bir Formül Daha:anane Çorbasi

ebrugen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
154
2
Aşurelik Bugday Bir Taşim Kaşnatilir.
1-2 Saat Bekletilir.
Pişene Kadar Tekrar Kaynatilir.
Soguyunca Yağsiz Yogurtla Kariştirilir.
Uzerine Nane Kirmizi Biber Serpilebilir

Zayiflamaya Birebir......
Yalniz Ner Ögün 1 Tabak Yenir,hem Doyurucu Hem Tok Tutuyor.....


Kilolarimizi Bir Çirpida Verebilmemis Dileğiyle.........
 
E

EU1

Ziyaretçi
adaş beklettikten 2 saat sonra tekrardanmı haslııcaz????anlamadım da orasını tam olarak
 

ebrugen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
154
2
adaşım beklettikten sonra tekrar haşlıyacağız.
bekletmemizin sebebi kolay pişmesi.
ayrıca bol sulu haslayıp suyuyla tüketirsek vucuttaki iltihap ve ödemleride atıor.
emziren anneler içinde harika bi çorba,
çünkü hemen süt oluor..
 

oskeeee26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
115
2
bu şey gibi yawww hani düğünlerde yeniyo :uhm:köylerde neydi adııııı tavuk sulu falan offffff gecenin köründe aklıma gelmiyo biraz düşüneyim :uhm:
ama buğday çok zor pişer sanırsam yaww annem aşuree pek uğraşıyo çünküm zor bişey gibi duruyo daha doğrusu uğraşılacak bişeyyfisfisfis
 

KardelenMasaliM

Musmutlu:)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
1.039
5
Rahmetli babaannem her hafta bi kocaman kazan yapardi ve yaz boyu evimizden hic eksik olmazdi.Biz (yani erzincan yöresi) bu corbaya ayranli corba yada ayran asi deriz.Bugday haslanir yaninda kuru fasulye ve nohutta haslanabilir.Yogurt ile karistirili(diyet yogurt olursa diyet corba oluyor:Roflol:) üzerine nane tuz katilip karistiriyiyor.Cok basit ve cok tok tutan bir corba.
 

azbulutlu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
126
64
Rahmetli babaannem her hafta bi kocaman kazan yapardi ve yaz boyu evimizden hic eksik olmazdi.Biz (yani erzincan yöresi) bu corbaya ayranli corba yada ayran asi deriz.Bugday haslanir yaninda kuru fasulye ve nohutta haslanabilir.Yogurt ile karistirili(diyet yogurt olursa diyet corba oluyor:Roflol:) üzerine nane tuz katilip karistiriyiyor.Cok basit ve cok tok tutan bir corba.
selam arkadaşlar annemde yapar bu çorbayı çok severim ben soğuk soğuk yemesini zayıflettığını bilmiyordum hemen yaptırayım eve gidince
 

tulipbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
378
0
en yakın zamanda ben de deneyeceğim bu çorbayı sonucu sizlerle paylaşırım sağol ebrugen
 

sultanmutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2007
43
0
bizzim oralarda bunu buğdayla değilde bulgura benzer öğütülmüş buğdayla yaparlar ve çok kolay pişer ayrıca ben bir keresinde irmikle denemişdim gayet iyiydi ama kalorisi nasıl bilemem:uhm:
 

AKILLI

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
6
0
biz de pişmiş aşurelik buğdaya süt koyarız sütlü çorba yani akdeniz bölgesinde düğünlerde yapılır ama buğdayın kalorisi çok yüksek ah canım çekti şimdi...
 
Yukarı Alt