Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.680
145.339
Kahvaltıda neler yemeliyiz ve nelerden uzak durmalıyız?

Kahvaltıda Nelerden Uzak Durmalıyız ?

Hamur işleri

Börek, poğaça, simit, ekmek gibi maya içeren besinler mide zarını rahatsız eder ve gaz yapabilir.

Yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri



Mideniz boşken yoğurt yerseniz midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürür.

Bu yüzden böyle ürünleri kahvaltıda tüketmenin çok az bir yararı olur.


Armut

Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebilir.

Muz

Mideniz boşken muz yediğinizde kanınızdaki magnezyum miktarında ciddi bir artış olur. Bu artış kalbinize zarar verebilir.

Şekerler



Şeker tüketmek ensülin seviyemizi artırır ve sonuç olarak "yeni uyanmış" olan pankreasımızı zorlar.

Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Özellikle çocuklarınıza sadece kahvaltıdan sonra şeker yemesine izin verin.


Kahvaltıda Neler Yemeliyiz ?




Yulaf ezmesi

Yulaf, mide zarınızın etrafında koruyucu bir kaplama yaratır ve hidroklorik asidin mide duvarlarına zarar vermesini önler.

Yulaf aynı zamanda kolesterol düşürmeye yardımcı olan çözünebilen lifler içerir.



Kara buğday

Kara buğday sindirim sisteminizi nazikçe uyarır. Mükemmel bir protein, demir ve vitamin kaynağıdır.

Buğday tohumu

2 yemek kaşığı buğday tohumu günlük E Vitamini ihtiyacınızın %15'ini ve günlük folik asit ihtiyacınızın %10'unu karşılar.

Aynı zamanda sindirim sisteminizin sorunsuzca çalışmasına yardımcı olur.





Bal

Sabah tüketildiğinde, bal vücudunuzu uyandırır ve sisteminizi güçlendirip enerji verir.

Bal aynı zamanda beyin faaliyetlerinizi artırır ve iyi hissetmenizi sağlayan serotonin hormonu seviyesini yükseltir.



Yumurta

Araştırmacılar kahvaltıda yumurta tüketmenin günlük kalori alımını yarıya düşürdüğünü kanıtlamışlardır.



Kabuklu yemişler

Kahvaltıda tüketilen badem, ceviz ya da fıstık gibi kabuklu yemişler sindirim sağlığınızı iyileştirir ve midenizin pH dengesini korur.



Yaban mersini

Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre kahvaltıda düzenli olarak yaban mersini tüketmek hafızanızı ve metabolizmanızı güçlendirir.

http://www.milliyet.com.tr/kahvaltida-neler-yemeliyiz-ve-neler-pembenar-galeri-sagliklibeslenme-2399739/?PAGE=19
 

ilknurucar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2017
3
3
Egenin dağ köyünde yabani incirlerden tamamen şekersiz incir reçeli almıştık. Gerçekten enfes tadı var. Herkese öneriyorum. Eskiden egenin dağ köylerinde yapılan reçellerin bugüne yansıması olduğunu söylediler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

karincakararincakarinca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
12
3
Yulaf gerçekten de çok tok tutuyor
Hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de peynirsiz sütsüz kahvaltı oluyor.
Yulaf ezmesini su ile pişirip içine istediğiniz meyve, yemişi atıyorsunuz
İsterseniz keten tohumu, hindistan cevizi rendesi, tarçın, kuru üzüm gibi tatlandırıcılar da ekleyebiliyorsunuz
 

elma-sekeri

o kavuniçi balık benmişim
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
155
1.288
Ben kahvaltıda yulaf ezmesi ve laktozsuz sütü birlikte lapa hale getirip yemeye bayılıyorum

Yulaf ezmesi tercih ettiysem yumurtayı sonraki sabah yemeye çalışıyorum
Aynı kahvaltıda tüketmiyorum ancak doğrusu budur diyemem

Bir de kivide oldukça c vitamini olduğu için kahvaltıda kivi tüketmeye çalışıyorum
 
Yukarı Alt