Popüler Konu &&Kakuleta'nın Mutfağından IZGARADA MARİNELİ ET kokusu&&//sarıkızın sponsorluğunda:))

solidio

Sevgi neydi sevgi emekti!
Pro Üye
14 Ağustos 2008
3.031
993
image.jpg
:kk77: Merhaba sevgili mutfak sever arkadaşlar, ben de sizin gibi mutfakta ömür bitirenlerdenim:KK70:Hayatım mutfakta geçiyor, napayım çok seviyorum boş duramıyorum mutlaka birşeyler üretmeliyim, yazdan hazırladığım kışlıklarım, kuruttuğum organiklerim bahçemde yetiştirdiğim domateslerim lerim de lerim:KK48:

Anneden gördük uyguluyoruz kızım olsaydı o da benden öğrenecekti, annem 70 yaşına geldi haala babama ilk günlerinde ki gibi sofralar kurar, öğününü atlamaz hizmette sınır tanımaz:KK48: Terler diye yanında atlet taşır o kadar yani:KK70: Gülüyorum ama Allah selamet versin çok şey öğrendim, ha yarısını yapıyorsak ne ala:KK51:o nedenledir ki mutfağıma güvenirim , tarifleri geliştirir onlara kimlik kazandırırım, öyle listede ki malzemeler ölçekler beni durduramaz illede katarım illede değiştiririm:63:

Sözün özü :KK57:Girizgahı biraz renklendirelim istedik, bakmayın böyle konuştuğuma rakipleri gördüm muhteşemler sanırım hiç şansım yok:KK61:Yinede hazır et yapacakken menü de zenginkene katılıyım istedim.
Hatamız olursa şimdiden affola:KK55:

Közde patlıcan ve papia biber eşliğinde TERBİYELİ IZGARA ET,

Malzemelerimiz...
Yarım kilo ince açılmış sırt dana eti...
Közlenmiş patlıcan..
Közlenmiş Papia biber..
Limon..
Soğan...
Sarımsak..
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı ev yoğurdu:)
1 yemek kaşığı salça..
2 adet defne yaprağı..
Kekik,pul biber,tuz,

Etlerin hazırlanışı.....







Etlerimizin özellikle sırt eti olması önemli, daha yumuşak ve daha lezzetli olması için...
Hazırladığımız etleri döverek inceltiyoruz ...genişletiyoruz.... Çok kuvvetli vurmayın yırtılmasınlar:))

Daha sonra terbiyesini hazırlıyoruz...


Terbiye için; 1 fincan sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt , 1 yemek kaşığı domates salçası, bir baş soğan rendelenecek sadece suyu kullanılacak, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı..
Hazıladığımız sosla bütün etleri sosluyoruz tek tek...




Sarımsak ve defne yaprağını aroması için saklama kabında kullanıyoruz.



Saklama kabındaki etlerimizi 24 saat buzdolabında bekletiyoruz...

Biz ailecek pek et yemeyiz , daha çok vejeteryana yakınız, bu nedenle menüye pilav ekledim doyurucu olsun diye, oğlumda eşimde çok pişmiş et sever, genel de gürmeler eti sulu bırakırlar, ben mecburen çok pişireceğim.


Yazdan bahçemizde patlıcan ve biberleri közler temizler öyle koyarım dondurucuma, közlenmiş biberlerimizi ve patlıcanımızı hazırlamak için ;
küp küp doğrayarak başlayalm...





Terbiye için suyunu aldığımız soğanları kavuralım ve doğradığımız biber ve patlıcanlarımızı ekleyelim, tuzunu unutmayalım, maydenozuda ilave ettikten sonra. Yarım limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.



Bu arada pilavımızı da unutmayalım, sıvı yağda şehriyeleri bir güzel kavurup eklediğimiz yasemin pirinçlerimizi en az 10 dk kavuralım.



Pilavımızı doğal teryağımızla lezzetlendirelim...
Evet gelelim etlerimize terbiyelenmiş etlerimizi fırının ızgarasına dizelim. 200 derece de tercihe bağlı zaman da pişirelim.....altına boş tepsi koymayı unutmayın aksi halde akan yağlar fırını berbat eder......




Kullandığım yoğurtları genel de kendim yaparım ev de, kavanozlara mayalar taze taze tüketiriz ayrı bir lezzet katar yemeklere....

Afiyet olsun....

 
Son düzenleme:

solidio

Sevgi neydi sevgi emekti!
Pro Üye
14 Ağustos 2008
3.031
993
Közde patlıcan ve papia biber eşliğinde TERBİYELİ IZGARA ET,

Malzemelerimiz...
Yarım kilo ince açılmış sırt dana eti...
Közlenmiş patlıcan..
Közlenmiş Papia biber..
Limon..
Soğan...
Sarımsak..
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı ev yoğurdu:)
1 yemek kaşığı salça..
2 adet defne yaprağı..
Kekik,pul biber,tuz,

Etlerin hazırlanışı.....
image.jpg
image.jpg





Etlerimizin özellikle sırt eti olması önemli, daha yumuşak ve daha lezzetli olması için...
Hazırladığımız etleri döverek inceltiyoruz ...genişletiyoruz.... Çok kuvvetli vurmayın yırtılmasınlar:))

Daha sonra terbiyesini hazırlıyoruz...


Terbiye için; 1 fincan sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt , 1 yemek kaşığı domates salçası, bir baş soğan rendelenecek sadece suyu kullanılacak, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı..
Hazıladığımız sosla bütün etleri sosluyoruz tek tek...




Sarımsak ve defne yaprağını aroması için saklama kabında kullanıyoruz.
image.jpg






Saklama kabındaki etlerimizi 24 saat buzdolabında bekletiyoruz...

Biz ailecek pek et yemeyiz , daha çok vejeteryana yakınız, bu nedenle menüye pilav ekledim doyurucu olsun diye, oğlumda eşimde çok pişmiş et sever, genel de gürmeler eti sulu bırakırlar, ben mecburen çok pişireceğim.


Yazdan bahçemizde patlıcan ve biberleri közler temizler öyle koyarım dondurucuma, közlenmiş biberlerimizi ve patlıcanımızı hazırlamak için ;
küp küp doğrayarak başlayalm...
image.jpg


image.jpg



Terbiye için suyunu aldığımız soğanları kavuralım ve doğradığımız biber ve patlıcanlarımızı ekleyelim, tuzunu unutmayalım, maydenozuda ilave ettikten sonra. Yarım limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.


image.jpg


Bu arada pilavımızı da unutmayalım, şehriyeleri bir güzel kavurup yasemin pirinçlerimizi en az 10 dk kavuralım.
image.jpg

Pilavımızı doğal teryağımızla lezzetlendirelim...
Evet gelelim etlerimize terbiyelenmiş etlerimizi fırının ızgarasına dizelim. 200 derece de tercihe bağlı zaman da pişirelim.....altına boş tepsi koymayı unutmayın aksi halde akan yağlar fırını berbat eder......



image.jpg

Kullandığım yoğurtları genel de kendim yaparım ev de, kavanozlara mayalar taze taze tüketiriz ayrı bir lezzet katar yemeklere....
image.jpg



Afiyet olsun....


image.jpg
 

solidio

Sevgi neydi sevgi emekti!
Pro Üye
14 Ağustos 2008
3.031
993
:KK61::KK51:Ama var yaa arkadaşlar yemeğimi hazırlamak 3 saat , siteye yüklemek 10 saat sürdü öldüm resmen, kaç kez sil baştan yaptım bilemedim:KK17:
 

only_time

ver bana düşlerimi..
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
1.445
800
ellerinize sağlık,
özellikle pilavınız müthiş görünüyor...
ve fırını böyle kullanmayı hiç düşünmemiştim, bir şey daha öğrendim
nar gibi de kızartmış
başarılar dilerim:KK9:
 

solidio

Sevgi neydi sevgi emekti!
Pro Üye
14 Ağustos 2008
3.031
993
Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar, uzun zamandır yemek tarifleri bölümde bir şeyler paylaşayım istedim kısmet bugüneymiş, acemiliğimden dolayı bir hayli zorlandım hem resim hem sıralama, ama beğendiğinizi görünce değdi dedim, hemen unuttum yorgunluğumu:KK19::KK19:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.540
260.622
Ellerinize sağlık:kk77:Kokusunu aldım tarifinizin:rolleyes:
Yarışmada başarılar dilerim:KK9:

Resimlerinizi ilk mesajınıza ekledim:KK39:
 

solidio

Sevgi neydi sevgi emekti!
Pro Üye
14 Ağustos 2008
3.031
993
Çok teşekkür ederim Nevrste , komşuda pişen lavaşlarda olsaydı sofram da süper olurdu, kül misali:KK48:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.540
260.622
Çok teşekkür ederim Nevrste , komşuda pişen lavaşlarda olsaydı sofram da süper olurdu, kül misali:KK48:
Rica ederim canım:KK19:
Evet senin et ve patlıcanlarla lavaş çok iyi olurdu:kk77:
 
Yukarı Alt