Kavonozda Peynirli Biberli Kahvaltılık

  • Konu Sahibi ebrumenekşe
  • Başlangıç Tarihi
E

ebrumenekşe

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #1
bu tarifi başka bir forumda okumuştum uyguladım dün sabah cumartesi kahvaltımızda açtım harikaydı sizlerle de paylaşmak istedim

önce ister tatlı ister acı ister kırmızı biberleri ince halka şeklinde doğruyoruz
200 gr falan bir lor yada peynir kırığı
birde kavanoz
zeytinyağı



kavanozun dibine bir sıra biberleri dizip üstüne bir sırada lor koyup bir-2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz bu işlemi kavonoz dolana dek yapıyoruz sonra kavanozun kapağını kapatıp 10 gün karanlık bir yerde saklayıp açıyoruz
açtığımda harikaydı ben kırmızı ve yeşil biberleri karıştırıp yapmıştım süperdi kahvaltıda çok ekmek yediriyor açtıktan sonra istediğiniz baharatla tatlandırın ama bundan sonra buzdolabında saklayın tabi kaç gün kalırsa
 


soytarxix

Deniz Anası :))
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2007
6.198
1
37
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #2
Tarif Geçerten çok güzel,Anacım uzun süredir yapar bundan,hatta biz aynı karışımı (lor ve biberi) azıcık yağda kavurup üzerine yumurta kırarız harika bir tat oluyor. Bunuda ben tavsiye ederim..

Sevgiler. a.s.
 
E

ebrumenekşe

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #3
Tarif Geçerten çok güzel,Anacım uzun süredir yapar bundan,hatta biz aynı karışımı (lor ve biberi) azıcık yağda kavurup üzerine yumurta kırarız harika bir tat oluyor. Bunuda ben tavsiye ederim..

Sevgiler. a.s.
evet yağda kavrulma fikrini bende düşünmüştüm ama yağlı olabilir onun yerine biber közlenebilir o şekilde konabilir
kavanozu açtığınızda zaten biberler haşlanmış biber tadında yumuşacık olmuşlardı
dıştan baktığınızda biberler sararmışsa olmuş demektir
çok ekmek tükettiriyor ama arkadaşlar
kavanoz açıldıktan sonra keşke içine birkaç diş sarımsak atsaydım dedim
ayrıca tane karabiberde harika olurdu
afiyet olsun arkadaşlar
 
Son düzenleyen: Moderatör:

swet2006

ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
985
40
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #4
bayılırım kahvaltıya. hemen uygulamak lazım. ellerinize sağlık kızlar.
 


E

ebrumenekşe

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #5
bayılırım kahvaltıya. hemen uygulamak lazım. ellerinize sağlık kızlar.
afiyet olsun denemen dileğiyle pişman olmassın
acaba bunu közlenmiş patlıcanla yapsak nasıl olur diye düşündüm arkadaşlar birde öyle
denemeyi düşünüyorum sonucu size bildiririmşakkıdı
 

btrebru

Mesleğine aşık anne:))
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
98
0
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #6
Ellerinize sağlık bende yemiştim daha önce tarifini arıyordum görünce çok sevindim ama 10 gün dolap dışında beklerken peynir küflenip tadı bozulmazmı aynı şekilde yapıp dolapta bekletsek olurmu?
 

kelebek41

Kalbinurum
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
799
9
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #7
gönenden alırdık biz hep bunu böyle mi yapılıyormus
 


E

Elis

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #8
ay gercekten cok guzele benziyo,ilk firsatta yapmam lazim,,,,,,,,a.s.
 
E

Elis

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #9
peki her katami 2 kasik zeytin yagi konuyo,,,,:uhm:
 

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.925
21
37
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #10
peki her katami 2 kasik zeytin yagi konuyo,,,,:uhm:
öyle olaması gerek bunu dere otu biberiye ile zenginleştirenlerde var bande nasıl yapıldığın başka forumlarda okudum her kata aynı işlem kavonoz dolana kadar denemeye değer
 


BULUTOLSAM

ben ona resmen aşığım....
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
2.729
8
36
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #12
mutlaka denicem bayılırım değişik kahvaltılıklara
 

E

Elis

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #13
öyle olaması gerek bunu dere otu biberiye ile zenginleştirenlerde var bande nasıl yapıldığın başka forumlarda okudum her kata aynı işlem kavonoz dolana kadar denemeye değer

tamam canim,cok sagolasina.s.
 


_deniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
29
0
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #14
çok güzel bi tarife benziyor en kısa zamanda deniyeceğim.
 

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.925
21
37
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #15
Yaptık ve çok güzel oldu muhteşemdi
 

naneliseker

bu bekleyiş beni yoruyor
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
6.150
4
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #16
canım ya illaki lor peyniri mi olacak normal beyaz peynirle yapılsa olmazmı
 


e_pack

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2009
6.172
198
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #18
ellerine sağlık
bende en kısa zamnda deneyeceğim
 

yarenkxixzxixm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2007
208
0
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #19
arkadaşlar birşey sorabilirmiyim.yeşil biber normal yemekte kullandığımız çarliston biber mi yoksa iri koyu yeşil etli biberlerden mi.birde normal peynir kullansak
rendeleyip mi dilimleyip mi koymamız gerekiyor.şimdiden teşekkürler...
 


*mavili*

...:::Ruzişim:::...
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
3.604
10
35
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #20
ben bunu denedim ya yapmayı beceremedim ama aynını yaptım..ya da ağız tadıma uymadı..
 

m.joYy

мαSαL тαdıηdα
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
4.695
3
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #21
benım makedonyalı bı akdsm var kahvaltılarndan hıcc eksık olmazd..süperrrrrrr bişey bende denıcemmmm:hulya:
 

m.joYy

мαSαL тαdıηdα
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
4.695
3
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #22
bide onalrın bıberler yesıl ve dılım dılımdı butun degılde..daha hoş gzukuyo..kızarmış ekmek üsütune bomba oluyoooo:kedi:
 


E

ebrumenekşe

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #23
Afıyet olsun beĞenmenıze sevındım
 

Nare83

Nirvana
Pro Üye
26 Nisan 2008
35.534
78.736
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #24
yagg koymasak olmazmıı ziraa çok kalorili bir şey olur?
 


letizia

Mina'm
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
5.005
508
  • Konu Sahibi: ebrumenekşe
  • #26
Teşekkürler canım paylaşım için.