Kavurma

hepcocuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
Katılım
2 Temmuz 2014
Mesajlar
362
Emoji Skoru
121
Arkadaşlar merhaba ben yeni evliyim yemekleri de Yen'i Yen'i yapmaya başladım,ikidir kurban Eti'nden kavurma yapıyorum kısık ateşte suyunu veriyor Sonra çekiyor buraya kadar normal ama suyunu çektikten Sonra hemen yanma kıvamına geliyor ateşte durdukça,tadına bakıyorum et hala sert oluyor ama yanmasın diye kapatıyorum,neden böyle oluyor sizce:/
 

Mirketcik

Sabırsızlıkla yavru mirket bekleniyor❤️
Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
1.670
Emoji Skoru
1.618
Ete sıcak su ekleye ekleye kısık ateşte pişirmeye devam et yumuşar. Maalesef artık etler kendi suyunda pişemeyecek kadar sert.
Bir diğer seçenek de düdüklü tencere. Eti normal pişirip üzerine sıcak su ekleyip düdüklüde pişirince de yumuşak ve güzel oluyor.
 
Yukarı Alt