Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.527
260.539
:KK200:Merhaba Kadınlar Kulübü Yemek bölümü takipçileri:KK25:
Uzun bir aradan sonra yeni sezonda yine sizlerle birlikteyiz.:KK36:Hepimize hayırlı olur inşaallah..:KK200:
Kategorimiz et yemekleri:kk77:Aklımda birkaç tarif vardı.Sonunda sık yaptığım ,ailece sevdiğimiz bir tarifi paylaşmak istedim..
Kavurmalı İskender yaptım...:KK45:Aslında iskender döner ile yapılır..Ben de bazen etleri ince ince doğrayıp pişiriyorum..Ama İskender bilindiği üzere farklı şekillerde yapılabiliyor..:kk77:Kuşbaşı et ile kavurma yapılarak veya kıyma baharatlar ile yoğrulup streç film ile sarılıp buzlukta dondurulur.Daha sonra don olarak dilimlenir ve pişirilir...Diğer yöntemler etler jülyen kesilip kavrulabilir veya sucuk ile yapılabilir.Yeter ki pide,et ,sos ve yoğurt eşliğinde olsun.Hatta tavuk ile yapabiliriz.Bu sizin damak tadınıza kalmış veya evde olan malzemelerinize:kk77:Lafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum..:KK52::KK200:

Kavurmalı İskender Kebabı

1.jpg


Malzemeler
*700 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağına yakın zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*3 su bardağı su

Üzerinin sosu için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su

Servis için:
Süzme yoğurt

*3 tane tırnak pide
6.jpg


Yapılışı
Öncelikle etlerimizi daha önce ısıtılmış teflon tavaya koyuyoruz..
2.jpg


Biraz karıştırıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz..
3.jpg


Etler pişip suyunu çekince üzerine sıvı yağımızı ,tuz,pulbiber, karabiber ve kekiği ekleyip kavuruyoruz..
5.jpg


Pidelerimizi kesme tahtasında küp küp veya istediğiniz ebatlarda küçük küçük kesiyoruz..
7.jpg


Servis tabağımıza alıyoruz...
8.jpg



Daha sonra tavamıza tereyağımızı koyuyoruz..
9.jpg


Üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz...
10.jpg


Daha sonra 1.5 su bardağı su ekleyip kaynayınca kapatıyoruz...
11.jpg


Servis tabağına dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sosumuzu döküyoruz..
12.jpg


Üzerine etlerimizi diziyoruz.Üzerine tekrar salça sosu ekleyip süzme yoğurt ile servis ediyoruz...
:KK200::KK200:Afiyet olsun:KK200::KK200:
Sunuma geçiyoruz:KK19:

13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.527
260.539

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.527
260.539

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.527
260.539

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.527
260.539

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.747
69.759
Ellerine sağlık cnm.. hatayda bna benzer bi yemek yapıyorlar.. et yerine kıyma kullanıyorlar.. yine aynı şekilde pideleri koyup üstüne yoğurt üstüne kıyma.. yoğurtlu kebap diyorlar..aklıma o geldi.. ilk fırsatta bende kavurma ile denicem :KK66:
 

Yukarı Alt