Nevreste

Guru Üye
Yönetici
Editor
Katılım
16 Ağustos 2010
Mesajlar
163.360
Emoji Skoru
239.660
FB_IMG_1468703232311.jpg


Malzemeler
2 kilo reçellik kayısı
2 kilo toz şeker
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı limon tuzu
Kayısıların çekirdekleri

Yapılışı
Öncelikle kayısılar ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır..Kayısılar istenilen ebatta kesilir..
FB_IMG_1468703130567.jpg


Tencereye konulur ve üzerine şeker ve limon tuzu konarak 1 gece kapağı kapalı bekletilir..
FB_IMG_1468703178784.jpg

Kayısı çekirdekleri kırılır..Kayısı çekirdekleri sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur..
Ertesi gün çekirdekler ve su eklenir.

FB_IMG_1468703205343.jpg

Ocağa konulur ve kaynatılır..Daha sonra biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir...Ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır..

FB_IMG_1468703211360.jpg


Daha sonra kavanozlara konur ve oda sıcaklığında muhafaza edilir..
Afiyet olsun..


FB_IMG_1468703226232.jpg
 
Yukarı Alt