• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinizin iç tarafına öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

Kereviz Çorbası

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.946
24.649
kereviz-corbasi.jpg


Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 20 Dak.
Toplam Süre: 35 Dak.
Malzemeler:
  • 1 orta boy Kereviz
  • 1 orta boy Patates
  • 1 orta boy Kabak
  • 1 orta boy Havuç
  • 1 orta boy Soğan
  • 1/2 adet Limonun Suyu
  • 4 su bardağı Su
  • 4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Tereyağ
  • 1 yemek kaşığı Un
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • Çorbanızın Yoğunluğunu Ayarlamak İçin Sıcak Su
Hazırlanışı:

1- Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayın. Güzelce kavurun. Üstüne yavaş yavaş suyu koyun, limonu sıkın, tuzu ve karabiberi ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşadığında ocağın altını kapatın.

2- Bir sos tavasında tereyağında unu kavurun kokusu çıktıktan sonra sebzelere dahil edin. Tenceredeki çorbayı karıştırıp, blanderdan geçirin. Su kaynatın. Arzunuza göre su ekleyin, sevdiğiniz yoğunluğu ayarlayın. Afiyet olsun. İsterseniz yeşil kereviz yapraklarını incecik doğrayarak üstüne serpip servis edebilirsiniz.

misssgibi.com
 
Yukarı Alt