Kirele yaplan reeller

SHXIXNE

O Artık 3 Ü 1 Arada
Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ocak 2008
Mesajlar
683
Emoji Skoru
0
Yaş
32
Kızlar bilenleriniz varmı bilmiyorum ama hani kireçle yapılan reçeller varya kütür kütür oluyor.Kullandıkları kireç nasıl kireç bizim bildiğimiz kireç mi ?
Bilen varsa elindede tarifi varsa bana yardımcı olabilirmi ?
 

ulusoydantel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Haziran 2008
Mesajlar
50
Emoji Skoru
0
Kızlar bilenleriniz varmı bilmiyorum ama hani kireçle yapılan reçeller varya kütür kütür oluyor.Kullandıkları kireç nasıl kireç bizim bildiğimiz kireç mi ?
Bilen varsa elindede tarifi varsa bana yardımcı olabilirmi ?
canım ben onu incir raçelinde biliyorum ama miktarını ve tam tarifi senin için arkadaşımdan alırım oçok güzel yapıyor ben sevmediğim için yapmıyorum.:eek:
 

Aksi

mebbus garisi yekdane
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ekim 2007
Mesajlar
4.206
Emoji Skoru
3
karpuz kabugundan yapilirmis(adini bilmiyorum), tabi ben hic yemedigim icin bilmiyorum nasil bisey,
birde patlicanin recelini yapmisti komsum, kirecle.
ama nasil kirec kullandi onuda bilmiyorum.
ama tadi cok güzeldi patlican recelinin.
 

yexsxil erik

Kamille
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
292
Emoji Skoru
0
benimde teyzemler kayisi recelini kirec suyunda bekletip yaparlar.evet bildigimiz kirec kullaniliyor..
bir kaba kirecle suyu karistiriyorsun,sonra zaten kirec dibe cöküyor ve üste cikan kirecli suda kayisilari yaklasik 8 saat falan bekletiliyor.
tabii bekledikten sonra kayisilar yikanip kullaniyor recel icin.
 

Anuska

Guru
Pro Üye
Katılım
12 Nisan 2007
Mesajlar
7.216
Emoji Skoru
75
Yaş
51
Bu tip reçeller için sönmüş kireç kullanmak gerekiyor. Boyacılara falan sorarsan sana nerede bulabileceğini söylerler.
Karpuz kabuğu reçeli, patlıcan reçeli, domates reçeli ve kabak tatlısında kullanabilirsin.
Reçel veya tatlı yapacağın malzemeyi hazırlayıp bir gece sönmüş kireçte bekletmen yeterli.
 
Yukarı Alt