Yarışma Kısır - Peynir Dolgulu Kırmızı Biber(Yurdum Biber Salçası Sponsorluğunda)

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
19.760
55.924
Herkese merhaba
Yine yeni tarifelerle karşınızdayım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :KK28:

İlk önce peynirli dolgulu kırmızı biber ile başlayalım :hamarat:

Peynir dolgulu kırmızı biber
IMG-20181211-WA0032.jpg


Malzemeler
(2 kişilik yaptım)
-2 kırmızı biber
-beyaz peynir
-1 tutam Dereotu
-1 tutam maydanoz
-çörek otu
-zeytin yağı

Yapılışı;
-ilk olarak biberleri yıkayıp, tepesini kesiyoruz. Çekirdeklerini çıkarıyoruz :hamarat:
IMG-20181211-WA0028.jpg

-ısınmış yağda kızartıp dışını kazıyoruz.
IMG-20181211-WA0033.jpg

IMG-20181211-WA0038.jpg

- peyniri ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
- Soğumuş biberlerin içini dolduruyoruz
(Püf noktası doldurunca buzdolabında bekletiyoruz ki peynir sertleşsin, keserken zorluk yaşamayalım.)
IMG-20181211-WA0044.jpg

-3 parmak kalınlığında kesiyoruz.
Dilediğimiz gibi süsleyip üzerine çörekotu serpiyoruz.
IMG-20181211-WA0041.jpg

Afiyet olsun :kk77:
IMG-20181211-WA0046.jpg


Kısır
Malzemeler
IMG-20181211-WA0043.jpg

- 2su bardağı esmer bulgur
-ıslamak için 1 su bardağı sıcak su
-1 demet taze sogan
- yarım demet maydanoz
-2 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-yarım su bardağı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı Sumak
- tuz
-pul biber
-zeytin yağı
-yarım limon suyu

Servis için;
-Kıvırcık
-Limon
-Turşu

Yapılışı;

İlk olarak bulguru 1 su bardağı su ile ıslatıp üzerini kapatarak bekletiyoruz.
IMG-20181211-WA0039.jpg

Sonra Yeşilliklerini dogruyoruz.
Şişen bulguru bir tepsiye alıp diger malzemelerle yoguruyoruz :hamarat:
IMG-20181211-WA0034.jpg

IMG-20181211-WA0055.jpg

Dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun :kk77:
IMG-20181211-WA0036.jpg

Sunum zamanı ❤
IMG_20181211_185759.jpg

IMG-20181211-WA0036.jpg
IMG_20181211_152129.jpg
IMG-20181211-WA0049.jpg
IMG-20181211-WA0050.jpg
IMG-20181211-WA0052.jpg
IMG-20181211-WA0030.jpg
IMG-20181211-WA0030.jpg
IMG_20181211_151819.jpg
IMG_20181211_151819.jpg
IMG-20181211-WA0053.jpg
IMG-20181211-WA0042.jpg
IMG-20181211-WA0031.jpg
IMG-20181211-WA0054.jpg
IMG-20181211-WA0035.jpg
IMG-20181211-WA0047.jpg
IMG-20181211-WA0036.jpg
IMG-20181211-WA0048.jpg
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
172.052
270.278
Canım ellerine emeğine sağlık :kk77:Kısır bizim evde çok sevilir ve sık yaparım.Çok güzel yapmışsın:kk77:Biberlerde çok güzel olmuş:KK45:Sunum çok başarılı:KK9:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
 

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
19.760
55.924
Canım ellerine emeğine sağlık :kk77:Kısır bizim evde çok sevilir ve sık yaparım.Çok güzel yapmışsın:kk77:Biberlerde çok güzel olmuş:KK45:Sunum çok başarılı:KK9:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Begenmene çok sevindim canım. Bende kısırı severek yaparım. Biberi de ilk kez denedim. Gayet güzeldi.
Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum :KK19:
 

gurtmingotam

🥇
Pro Üye
28 Mayıs 2015
7.353
27.346
Herkese merhaba
Yine yeni tarifelerle karşınızdayım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :KK28:

İlk önce peynirli dolgulu kırmızı biber ile başlayalım :hamarat:

Peynir dolgulu kırmızı biber
Eki Görüntüle 2214259

Malzemeler
(2 kişilik yaptım)
-2 kırmızı biber
-beyaz peynir
-1 tutam Dereotu
-1 tutam maydanoz
-çörek otu
-zeytin yağı

Yapılışı;
-ilk olarak biberleri yıkayıp, tepesini kesiyoruz. Çekirdeklerini çıkarıyoruz :hamarat: Eki Görüntüle 2214260
-ısınmış yağda kızartıp dışını kazıyoruz.
Eki Görüntüle 2214261
Eki Görüntüle 2214262
- peyniri ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
- Soğumuş biberlerin içini dolduruyoruz
(Püf noktası doldurunca buzdolabında bekletiyoruz ki peynir sertleşsin, keserken zorluk yaşamayalım.)
Eki Görüntüle 2214263
-3 parmak kalınlığında kesiyoruz.
Dilediğimiz gibi süsleyip üzerine çörekotu serpiyoruz.
Eki Görüntüle 2214264
Afiyet olsun :kk77:
Eki Görüntüle 2214266

Kısır
Malzemeler
Eki Görüntüle 2214267
- 2su bardağı esmer bulgur
-ıslamak için 1 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-yarım su bardağı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı Sumak
- tuz
-pul biber
-zeytin yağı
-yarım limon suyu

Yapılışı;

İlk olarak bulguru 1 su bardağı su ile ıslatıp üzerini kapatarak bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 2214268
Sonra Yeşilliklerini dogruyoruz.
Şişen bulguru bir tepsiye alıp diger malzemelerle yoguruyoruz :hamarat:
Eki Görüntüle 2214269
Eki Görüntüle 2214270
Dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun :kk77:
Eki Görüntüle 2214271
Sunum zamanı ❤
Eki Görüntüle 2214271 Eki Görüntüle 2214272 Eki Görüntüle 2214273 Eki Görüntüle 2214274 Eki Görüntüle 2214275 Eki Görüntüle 2214276 Eki Görüntüle 2214276 Eki Görüntüle 2214277 Eki Görüntüle 2214277 Eki Görüntüle 2214278 Eki Görüntüle 2214279 Eki Görüntüle 2214280 Eki Görüntüle 2214281 Eki Görüntüle 2214282 Eki Görüntüle 2214283 Eki Görüntüle 2214284 Eki Görüntüle 2214285
Ellerine emeğine sağlık canım Harika görünüyor tek kelimeyle muhteşem :KK36:
 

yasminsay

Guru
Pro Üye
22 Temmuz 2017
11.887
41.789
Ellerine sağlık canım benim, canım kısır istedi :cry:
Malzemem var, ama yapacak Yasmin dağa kaçtı :KK42:

Yarışmada başarılar diliyorum bacım❤:KK60:
 
Yukarı Alt