1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

Kızartma için faydalı bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Desibel tarafından 23 Nisan 2008 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  1. Desibel

    Desibel Okeyin dörtlüsü... Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.927
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    348
    a.s. * Kızartılacak malzemenin yağı fazla çekmemesi için una ya da galeta ununa bulanmalıdır ve kızardıktan sonra da kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
    * Kızartmayı bol yağda yapmak gerekir. Bu suretle besinin havayla teması önlenir.
    * Kızartmaya başlamadan yağın tütmesini beklemeyin. Beklemek yağın yanmasına neden olur.
    * Tereyağında kızartma yapacaksanız ve yağınız sürekli kararıp yanıyorsa içine bir-iki damla sıvı yağ katın.
    * Patates kızarırken fazlasıyla yağ çeker. Bunu önlemek için patatesleri kızgın tavaya atmadan önce süt dolu bir kabın içine koyun. Hem yağ çekmez hem de lezzetli olur.
    * Herhangi bir şeyi kızarttıktan sonra, yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız bu yağı ince bir süzgeç veya ince bir tülbentten süzün. süprizzzzz
     
  2. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  3. ee_kardelen_ee

    ee_kardelen_ee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    paylaşım için teşekkürler....
     
  4. 23 Nisan 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  5. gulan06

    gulan06 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.232
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler paylaşımın için canım patetesi deniyeceğim........
     
  6. 2 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  7. filizcan

    filizcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2006
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    patatesi sütten cıkardıktan sonra una bulayın bir süzgecte silkeleyin bir de böyle kızartın
     
  8. 8 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Desibel
  9. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Süt Ve Un Ilginç Geldii Peki Bunlari Sadecee Patatestemii Yapiyoruzz Patlicann Kabakk Gibii Sebzelerdede Uygulayabilirmiyizz
     
  10. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  11. kar

    kar içim buz tutmuş.. Pro Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.352
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    hepsını bılıyom abla gercekdende faydalı bılgıler teşekkur ederım ama artık tefalın kızartma makınası cıkdı yag derdıde bıttı :)
     
  12. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  13. sefamolsun

    sefamolsun radyoda yine sezen çalıyo Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.435
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Teşekkürler canım

    Hazır kızartma konusu açılmışken sorayım kızlar, kızartma kağıdı kullandınızmı hiç...markette gördüm aldım işe yarar inşallah tavada patates filanda kızartıyomuş..görcez bakalım..
     
  14. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Desibel
  15. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürlerrrrrrrrr
     
  16. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Desibel
  17. minikbeyazbulut

    minikbeyazbulut Bir varmış, bir yokmuş.. Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2008
    Mesajlar:
    352
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de merak ediyorum arkadaşlar.
    Kızartma kağıdı kullanan var mı aranızda? fisfisfis
     
  18. 15 Mart 2010
    Konu Sahibi : Desibel
  19. prensesi

    prensesi tocasının pamuk prensesii Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    süte koyup kızartan var mı arkadaşlar merak ettim zemuszemus