Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...

Kolay Un Kurabiyesi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve terlik tarafından 22 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

?

Tariflerin anlatılması anlaşılırmı?

  1. Evet

    Oylanma: 27
    71,1%
  2. Fena değil

    Oylanma: 10
    26,3%
  3. Hayır

    Oylanma: 0
    0,0%
  4. Hiçbiri

    Oylanma: 1
    2,6%
    22 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : terlik
  1. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    3 malzeme gerekli

    Hamur oluşturmak için; hamur yoğurma kabına ilk önce pudra şekeri ve yağı koyuyoruz, tahta kaşık yardımıyla karıştırarak özleştiriyoruz. Daha sonra azar azar un katarak elimizle yoğuruyoruz.
    Elimize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar un ekleyerek hamuru oluşturuyoruz.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve öylece tepsiye koyunuz asla bastırmayınız...

    --1 PAKET ODA ISISINDA BEKLETİLMİŞ MARGARİN
    --1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
    --ALABİLDİĞİ KADAR UN

    Fırın tepsisini yağlamayınız sadece un serpiniz. Fırın önceden ısıtılmayacak. 170 derecede pişirilecek, kurabiyenin üstü çatlayana kadar bekletilecek bıçakla kurabiyenin birini kaldırıp alt kısmı pembe olsun, o zaman fırından çıkaracağız...
    Soğuması beklenecek üzerini örtmeyiniz...
    Servis yapacağınız bir pasta tabağına kurabiyeleri sıralayınız ve üzerine pudra şekeri serpip Servis ediniz...
    AFİYET OLSUN
     
  2. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  3. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.008
    Beğeni:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  4. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : terlik
  5. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Merhabalar barzey, kaydirigubbakcemile3
     
  6. 4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  7. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Kullanacağınız margarin oda sıcaklığında olsun...
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2009
  8. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  9. bulut

    bulut Allah büyüktür.. Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğeni:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Teşekkürler akşam deniyeceğim...
     
  10. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  11. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Dene canım lezzetli kıyır kıyır bir kurabiye. Pişerken üstleri çatlayınca fırından çıkar beyaz oluyor. Hemen balkona at soğusun. a.s.
     
  12. 16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  13. name

    name Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2008
    Mesajlar:
    34
    Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende bayılıyorum un kurabiyesine
    sağol canım
    akşama deniycem
    eline sağlık
     
  14. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  15. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Kurabiyenin yapımında kullanılan malzemede az bu arada ve yapımıda pratik...cokacimcoook
     
  16. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  17. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.723
    Beğeni:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    un kurabıyesını yapaken tereyag kullanıyorum ben.3malzemeyle ama sahane bır lezzet.tarıf ıcın tesekkurler
     
  18. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  19. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğeni:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Size bir sır vereyim tereyağ lezzetinde bir margarin kullanıyorum bu tarifi yaparken harika oluyor (katı yağ kullanılacaksa poğaça vs'ye hemen bu margarini tercih ediyorum) O margarin B.. marketlerinde oluyor margarinin adıda S..E margarin olarak geçiyor... Market ama hani kutularda paketler o marketlerden burada yasak olur adını söylemem diye bu şekilde yazıyorum... anlayan anladı sanırım...kaydirigubbakcemile3
     
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.