Kömbe

Kxoxmxuxr Prenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
16 Nisan 2007
Mesajlar
4.349
Emoji Skoru
0
Hamur İşi

Hamuru İçin:
1 Paket Erimiş Margarin
2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Yaşmaya
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Alabildiğine Un
Üzeri İçin:
Yoğurt

Kalbur yada Makarna Süzgeci

Süt ve maya el yardımıyla karıştırılarak sütün içinde mayanın erimesi sağlanır.
Diğer malzemeleride ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzerine nemli bir bez örtülüp dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak kalbura bastırılarak şekil verilir.
Ortalama çay tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında olarak hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yoğurt sürülerek 180 derecelik fırında poğaça kıvamında pişirilir.
Afiyet Olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

KarKralicesi

ATA BARIŞ (:
Pro Üye
Katılım
16 Eylül 2006
Mesajlar
24.084
Emoji Skoru
18.103
Yaş
31

Bizim burda aralarına kıyma konursa kömbe deniyor:dilcikar:

Bunada somun dioz bizkaydirigubbakcemile2
Çokharikaaaaacokacimcoook

 

Yukarı Alt