1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhaba Ziyaretçi Ödüllü yemek yarışması
  3. Notu Gizle

Krem Karamel

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Süper bir tat...

    1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri karamelize edin. (bir tencerede biraz sıcak suda suyunu çekene kadar kaynatıp kavurunca kahverengiye dönüp karamelize oluyor.) Kaselere bölün, 5 dk beklettikten sonra üzerine muhallebisini koyun.

    1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
    Muhallebisi için:
    1 lt. süt,
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    1 çay bar. mısır nişastası
    1 su bar. toz şeker

    Muhallebi yapılışı:
    Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirin. Sıcakken kaselere (karamelin üstüne) dökün.
    1 gece bekletin, servis yaparken tabağa ters çevirin.
    Afiyet olsun...
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  3. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.577
    Beğenildi:
    12.517
    Ödül Puanları:
    288
    Cnm sen denedınmı tadı nasıl
     
  4. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  5. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Evet ben sık sık yapıyorum ve tadından çok memnunum. Bazı krem karamellerde yumurta kokusu oluyor. Bu tarifte olmaması da hoşuma gidiyor.
     
  6. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  7. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.577
    Beğenildi:
    12.517
    Ödül Puanları:
    288
    hmm peki tşkler
     
  8. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  9. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.577
    Beğenildi:
    12.517
    Ödül Puanları:
    288
    ılk karamelıze ıslemını yaparken bu bı bardaktan bı parmak eksık toz sekere ne kadar sıcak su eklemelıyım
     
  10. 3 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  11. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    Yarım bardak kadar koyabilirsin. Şeker altın sarısı bir renk almaya başladığında bir ya da iki kaşık daha su ekleyebilirsin.