• İstediğin her konuda başarılı olabilirsin! Saklama Kendini…
    Detayları incelemek için tıkla!
  • Pınar Labneli Tarif Yarışması 4. Hafta yarışma başladı.
    Pınar Labne lezzetlerı yarışıyor. Her hafta birinciye süpriz hediyeler.
    Lezzetli yarışmaya katılmak için HEMEN TIKLA !..

Kurban Bayramı İçin Et Yemekleri Önerileri

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Bütün ailenin bir araya geldiği bu güzel günde kuracağınız nefis sofralarda katkımızın olmasını isteriz...
Kadınlar Kulübü Özel tarifleri ile Mutlu Bayramlar.....
Bayramın vazgeçilmez tarifi ile başlıyoruz..
Kavurma
6.jpg

Malzemeler;
2 kg kadar dana kuşbaşı
2 gr iç yağ kuşbaşı doğranmış( ben çok sevmediğim için az koyuyorum dahada fazla koyula bilir )
Paket marğarin ( ben becel kullanıyorum )
2 3 çorba kaşığı tere yağı
Tuz ve su
Yapılış;
Önce etimizi güzelce yıkıyoruz ve etin üzerini gecene kadar su koyup oçağımıza koyuyoruz.
2.jpg
Kaynamaya yakın etimizin üzerine çıkan köpükleri kaşık yardımıyla alıyoruz bunu yapmamızın nedeni kavurmanın eti ve yağı parlak olması için.
4.jpg

3.jpg
Etimizin ağzını kakatıp pişmeye bırakıyoruz ara ara etimimizi kontorol etiyoruz eğer kaşıkla rahat bölünüyorsa pişti demektir .Bazı etler sert ola bilir suyunu ceksede pişmez ozaman bir kenarda hazır kaynamış su bekletiyoruz pişene kadar sıçak su ilavesi yapıyoruz
5.jpg
Pişmeye yakın tuzunu ve margarini ilave edip artık ağzını açıp suyunu çekmesini bekliyoruz.iyice çekelen suyun tereyağını ileve etip güzelce eti fazla sert olmuyacak şekilde kavuruyoruz..

@Efser
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Ev Yapımı Lavaş Ve Ev Yapımı Tantuni

19.JPG


Malzemeler
-500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
-1 çay bardağına yakın sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-İsteğe bağlı kekik

Yapılışı


*Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
*Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..
*Etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz..
*Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra servise yakın tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..


Ev Yapımı Lavaş

Malzemeler

-6 su bardağı un
-1 paket toz maya(tek kullanımlık)
-1 yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su


Yapılışı


*Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır..


*Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
*Yapılan hamurun üzeri kapatılarak 20 dakika mayalanmaya bırakılır...


*Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..

*Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...

*Pişen lavaşlar bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.
Garnitür için:

-Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
-3 adet domates küp küp doğranır..
-Turşu ve yeşillikler

Sunum aşaması:

*Lavaşlar tek tek bir tabağa alınır.
*Üzerine sıcak etler,soğan,domates,turşu ve maydanoz eklenerek rulo sarılır ..

İsteğe bağlı:Somun ekmek veya hazır lavaş kullanabilirsiniz.:kk77:
*Tantunilerimiz servise hazırdır..:KK52::kk77:

Detaylar için:
Ev Yapımı Lavaş Ve Ev Yapımı Tantuni
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Abant Kebabı (patlıcan kebabı)
ktm60.jpg

MALZEMELER_

  • 2 Adet Bostan Patlicani
  • 200 Gr Dana Kusbasi
  • 2 Adet Sivribiber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Sogan
  • 4-5 Adet Mantar
  • 1 Yemek Kasigi Salça
  • 2 Dis Sarimsak
  • 1 Kase Rendelenmis Kasar Peyniri
  • 2 Yemek Kasigi Zeytinyagi
  • Tuz,Pulbiber,Karabiber
  • Patlicanlari yikayip ortadan ikiye kesiyoruz ve iclerini cikariyoruz...
  • Iclerini cikardigimiz patlicanlari tuzlu suda karasi cikmasi icin bekletiyoruz (1 tatli kasigi tuz yeterli)

  • Patlicanlar suda beklerken ic malzemesini yapmaya basyalayim....
  • Bunun icin once tavaya zeytinyagini koyuyoruz,sonra kusbasini ekleyip bir iki karistirdiktan sonra sirasiyla;sogani,mantari,biberi,domatesi ve sarimsagi ekliyoruz.. (Hepsini sirasiyla beklemeden ekliyoruz)

    En son salcasini ve baharatlarini ekleyip karistirarak pisiyoruz,pismesine yakin 1 su bardagi su ekliyoruz...(Su etlerin yumusak olmasini sagliycaktir,biraz daha su eklenebilir gerek gorulurse)
    • Ic harcimizi bu sekilde yaptiktan sonra o bir kenarda sogurken simdi de patlicanlarimizi kizartlaya baslayalim..
    • Tavaya biraz siviyag alip kizdiriyoruz ve patlicanlari cok fazla bekletmeden hafif kizartiyoruz..(Kizartirken dis kismindan cok ic kisminin kizarmasi onemli,o yuzden disini fazla kizartmayin)

      Pecete serilmis bir kapta yagini suzmesi icin bekletiyoruz...
      Bu sirada firinimizi 190 dereceye ayarliyoruz ve harcimizi tepsiye dizdigimiz patlicanlarimizin uzerine paylastiriyoruz..
      • Ve uzerlerine rendelenmis kasarlari ekleyip firina koyuyoruz.. (Belirli bir pisme suresi yok sadece kasarlar eriyip uzeri hafif kizarana kadar firinda bekletmemiz kafii)
      • Evet abant kebabimiz hazir :)
      • Son olarak herkese tavsiye edebilecegim harika bir lezzet....
      AFiYET OLSUN.....

      Detaylar için:
      Abant Kebabı (patlıcan kebabı)
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Beyti Sarma
10.jpg

Malzemeler (2 kişilik);
1 Çay Bardağı Su
Yarım çay kaşığı kuru maya
2,5 Su Bardağı Un
Tuz

İçi için;
400 gr kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet yumurta
Ekmek içi
Pul biber, karabiber, tuz

Yufkayı ıstatmak için;
Az miktarda Zeytin yağ ve su

Sosu için;
Domates sosu, yağ, baharat

Yarım çay kaşığı kuru mayayı, 1 çay bardağı suyun içinde eritip, bir kaba alalım, bir tutam tuz ve 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak hamur elde edelim.

Köfte malzemelerimizi karıştırıp beklemeye bırakılım.
Yoğurduğumuz hamurdan 4 beze elde edip tavanımızın ebatında yufka açalım.
Açtığımız yufkayı, yağsız teflon tavayı orta ateşte ısıtarak yufkayı pişirelim.
Hazırladığımız yufkayı, yağ ve su karışımdan elde ettiğimiz sosla hafif ıslatıp, kıymayı koyup saralım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz, yufkaların üstüne sos sürüp 180 derece de ısıttığımız fırına atıp 20-25 dk pişirelim.
Fırından çıkardığımız beytiyi eşit ölçülerde kesip tabağa yerleştirelim.
Domates sosuna(Salça da olur), baharat ve yağ ekleyip ocakta bir süre kaynatalım.
Beyti Sarmamız yenmeye hazır. Afiyet olsun:kk77:

Detaylar için:Beyti Sarma
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Kavurmalı Köfte
$image.jpg

Köftesi için malzemeler:


1 Kilogram yağsız dana kıyma (2 kere çekilmiş)
1 Soğan rendesi
1 Avuç irmik
1.800 kilogram çiğköftelik bulgur
2 Yemek kaşığı tuz
1 Yumurta
Kavurması İçin:

1 kilogram kuş başı
Yarım paket marğarin
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve su
(Verdiğim ölçülerde 5 6 yemek tabağı köfte oluyor )
Yapılışı
Önce tüm malzemeyi geniş bir kabın içinde birleştiyoruz.

Sonra yaklaşık 25 30 dakika azar,azar su koyarak ellimizle yoğuruyoruz.Harcımız özleşip yumuşayana kadar bulguru eziyoruz ve hamur haline getiriyoruz

Daha sonra bu hamurdan küçük misket kadar koparıp yuvalıyoruz

Bir yandada bir tencereye su koyup kaynatıyoruz köftelerimizi hamuru bitirine kadar yuvarlayıp pişmeye hazır ediyoruz.
Kaynayan suyun içine yuvarladığımız köfteleri azar azar bırakıyoruz( burdaki püf noktası aza,azar olması çünkü çok koyarsanız dağıla bilir )
Birazda tuz,çok az tencerenin kapağını kapatıp kaynamasını bekliyoruz kaynamaya başlıyanınca tencerenin kapağını acıp 1 2 dakika daha bekleyip köfteleri kevğirle yada bir süzgeç yardımıyla çıkarıyoruz köfteler bitene kadar aynı suyun içinde haşlıyoruz. İyiçe süzülmesi için süzgeçte bekletip bir kaba alıp soğutuyoruz.

Köftelerimiz hazır

Kavurmasının hazırlanışı:


Öncelikle ettimizi yıkayıp biraz suyla oçağın üzerine alıyoruz.kanamaya yakın köpüklendim o köpükleri kaşık yardımıyla almaya çalışıyorumki kavurmam parlak olsun.

Köpüğünü atıktan sonra margarini ilave ediyoruz.

Biraz et yumuşatıktan sonra tuzunu atıp suyunu çekmeye bırakıyoruz ettimiz suyunu çekip çızırdamaya başlayınca tereyağını koyup yakmadan kavuruyoruz.

Kavurmamız hazır.

Hazırlanışı ve sunum:

Sıcak kavurmamızın içine soğumuş köftelerimizi bırakıp bir güzel kavuruyoruz.

(Burda püf nokta köftelerimiz soğumuş olması çünkü sıcaken katarsanız köfte dağıla bilir misket görümünü kaybeder.hata ben bir gün öncesinden hazırlıyorum köfte iyice kendini topluyor )

Detaylar için:Malatya Yöresine Ait Kavurmalı Köfte
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
ETLİ EKMEK


$2013-11-18 15.58.25.jpg

Hamuru İçin Malzemeler...

1,5 kilo un, 1 su bardağı süt, bir tatlı kaşığı tuz, bir paket instant pakmaya, ihtiyaç olursa su..
Yapılışı...
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert hamur yapıyoruz, süt az gelirse hamuru suyla yumuşatabiliriz..Tekrar süt eklemeyin hamur çok cıvık olur açarken...

Harç İçin Malzemeler...
Yarım kilo kıyma, 2 adet soğan, 2 adet biber, 2 adet domates, yarım demet maydonoz, bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber..
Yapılışı...
Domates maydonoz soğan ve biberi ince ince kıyıyoruz...sakın rende veya robot kullanmıyoruz...
Tuz ve karabiberi de ekleyip harcımızı güzelce yoğuruyoruz..
Sıra geldi hamuru açma aşamasına...
Hamur açma tahtasında (yani senitte) limon büyüklüğünde yaptığımız bezeleri ince uzun şekilde merdaneyle tepsi boyunca açıyoruz...
Açtığımız hamura resimdeki gibi iç harcımızdan yeteri kadar koyup, kenarlarını yarım santim içeriye kıvırıyoruz ki fırına koyunca harç dökülmesin diye.
Son olarak fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine ekmeklerimizi diziyoruz ve 180 derece ısıda kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.... Fırından çıkar çıkmaz asimetrik şekilde kesip servis tabağına alıyoruz, közlenmiş biber, sumaklı soğan ve ayran eşliğinde Afiyetle yiyoruz..



Afiyet olsun...

Detaylar için:Konya Yöresi Etliekmek
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Köfte Mantolu Patlıcan
$SAM_0397.jpg

MALZEMELER
Kişi sayısına göre patlıcan
Her patlıcan için 100 gram orta yağlı köftelik kıyma
4 patlıcan için 2 corba kasıgı galete unu kullandım
1 sogan
2 dilim kasar peyniri
Tuz
Kara biber
Pul biber
Süslemek için istediğiniz malzemeler

Malzemeler eve getirilir

Közlenecek patlıcanlar bir kac yerden bıcaklarınır hem suyu aksın hemde patlamasın diye


Ben göstermek icin tavada foto cektim ama sobada közlüyoruz. fırında ve tost makinasındada közleyenler var
Kıyma galete unu tuz karabiber pul biber rendelenmiş suyu sıkılmış soğan ıyıce yoğurulur hatta fazla fazla yoğurulur dağılmasını yoğurmanız etkileyecektir.

Patlıcanlar közlendi soyuldu

Köfte iyice yogruldu

Kasar peyniri rendelendi
Strec film tezgaha serilir üzerine biraz köfte harcı yayılır
Üzerine az peynir serpilir

Üzerine közlenen patlıcan


Filmle birlikte köfte sarılır

Elimizle iyice düzgünlestiririz
Fırcayla biraz yaglarız üzerlerini

200 derecelik fırına atarız

Süsleme malzemeleri hazırlanır

Mis gibi patlıcanlı köfteler dumanı üstünde

2 domates rendelenir biraz ev salcasıyla pisirilerek sos hazırlanır


Detaylar için:
Köfte Mantolu Patlıcan
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Patlıcan Burger

aqYkLd.jpg

2 adet bostan patlıcan,
2 adet büyük boy patates,
Kızartmak için yarım çay bardağı sıvıyağ (Ekleme yapabilirsiniz çünkü yağ çekiyor)
KÖFTE MALZEMELERİ

500 gr.dana kıyma,
1 adet yumurta,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı kimyon,
5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz
DOMATES SOS MALZEMELERİ

6 adet küçük boy domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
2 diş sarımsak

ÜZERİ İÇİN

150 gr. kaşar peyniri

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyip tuzlu suda biraz bekletiyoruz.Alışkanlık olmuş bekletmesek ne olur bilmem.Denemek lazım:)Patatesleri de soyup halka halka doğruyoruz.

Patlıcanlar suda beklerken köftemizin yapımına geçiyoruz.Kıymayı derin bir kaba koyup soğanı rendeliyoruz.

Galeta ununu,yumurtayı,kimyonu,karabiberi,sarımsağı,tuzu ve kekiği ekliyoruz.

Güzelce yoğurup patlıcanın büyüklüğünde büyük köfteler yapıyoruz.

Sudan çıkardığımız patlıcanları kurulayıp,tuzlayıp sıvıyağ koyulan tavada kızartıyoruz.

Kurulanan ve tuzlanan patatesleri de hafif kızartıyoruz fırında da pişeceği için.

Köftelerimizi de hafif kızartıyoruz.

Kızartılan patlıcanları borcama diziyoruz.

Patatesleri de patlıcanların üzerine diziyoruz.

Köfteleri diziyoruz.
Şimdi domates sosun yapımına geçiyoruz.

Domatesleri rendeleyip biber salçasını,karabiberini,rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz.(Bir su bardağı su ekleyebilirsiniz)


Sosumuz pişti.

Pişen sosu yemeğimize döküp 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız yemeğin üstüne kare şeklinde kestiğimiz kaşar peynirlerini dizip 2-3 dakika daha fırına veriyoruz

Detaylar için:Patlıcan Burger
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Arnavut Ciğeri

SAM_1690.JPG

MALZEMELER

Yarım kilo kuzu ciğer

1 tatlı kaşığı sirke

Bir su bardağı kadar un


Kızartmak için sıvı yağ

Tuz,karabiber,kekik,kimyon,kırmızı biber

Garnütür için
3-4 adet patates
Domates
kuru soğan

YAPILIŞI

Patatesleri kabuğunu soyun , kesip kızartın.

Ciğerin zarını soyun ( veya kasabınıza hazırlatın) jülyen doğrayın.

Süzgüde yıkayıp suyunu güzelce süzdürün üzerine 1 tatlı kaşığı sirke dolaştırın elinizle karıştırın(sirke ciğerin kokusunu alır)

Unu bir tabağa alın ciğerleri una bulayın kızgın yağa atın (çok sıkışık olmasın iki defada pişirebilirsiniz)

pişirin.(3 dakikayı geçirmeyin ne kadar çok pişme süresini uzatırsanız o kadar sert olur ciğeriniz)

Ciğerlerinizi lavaş ekmeğin üzerine alın ,üzerine tuz ve baharatları ekleyin kızarttığınız patates ,domates ve piyazlık doğranmış soğanla servis yapın.
Afiyet olsun
Nevreste Nevreste
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Çökertme Kebabı
11.JPG


MALZEMELER
300 gr biftek
10 adet patates
4 adet domates
1/2 kg yoğurt
tuz
Defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3diş sarmısak
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı

YAPILIŞI
Etler jülyen kesilerek bir tencereye konur üzerine 2 su bardağı,1adet defne yaprağı eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılır(isteğe
bağlı biraz yağ ile kavrulur)
Bir tavaya kabukları soyulmuş domatesler konur ,pişirilir.Yağ eklenir ,salça ve 1 çaybardağı su eklenerek kavrulur.Sonra altı kapatılır.
Patatesler ince ince doğranır (yada rendelenir)ve kızgın yağda kızartılır..
2-3diş sarmısak soyulur ve yoğurda eklenir..
Daha sonra patatesler servis tabağına alınır.Üzerine sarmısaklı yoğurt eklenir..
Üzerine pişirilen etler dizilir ve domates sosu eklenerek servis yapılır...



Detaylar için:Çökertme Kebabı
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Ev Yapımı İskender
$P1210520.jpg


Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
4 adet tırnak pide
1 kg yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz


YAPILIŞI
Et küçük parçalar halinde doğranır ve düdüklü tencereye konur.Üzerine 2 bardak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir..
Daha sonra etler bir tavaya alınır üzerine tereyağı,tuz,karabiber,pulbiber eklenerek kavrulur..Ekmekler küçük parçalar halinde kesilir ve bir sevis tabağına eklenir..Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve salça eklenir..Üzerine et suyu eklenerek bir taşım kaynatılır..
Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir..
Servis tabağına aldığımız ekmeğin üzerine önce yoğurt sonra etler ve salça sosu eklenir..Servise hazır.
AFİYET OLSUN...

Nevreste Nevreste
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Kabak Sandal Kebabı
3.JPG

Malzemeler :


  • 2 adet kabak
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Beşamel Sos İçin:
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağından biraz az süt
    • Tuz
    • Karabiber
  • Üzeri İçin:
    • Kaşar peynir

Yapılışı

Kabakların baş kısımlarını kesin. Kabuklarını alacalı olarak doğrayın. Ortadan ikiye kesin. Kayık şeklinde içlerini kaşık yardımı ile çıkartın. Biraz yağlayıp fırında 10 dakika pişirin.

steğe göre kabakları haşlama yerine kızgın yağda az kızartabilirsiniz.
Ben her tarafını yağlayıp fırında pişirdim ..

Daha sonra bir tencereye zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ve kıymayı koyun. Bir süre kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş 1 adet soğan, domates ve 1 diş sarımsak ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de koyup, pişirin. Kıymalı harca İnce ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Karıştırarak, ocaktan alın.

Kıymalı olmasını istemiyorsanız kuşbaşı tavuk eti, mantar ya da sosis ile de yapabilirsiniz.....
Haşlanan kabakları borcama ya da tepsiye dizin.


İçlerini kıymalı harç ile doldurun. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin.
Kabak sandal kebabı fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz

Detaylar için:
Kabak Sandal Kebabı
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
Manisa Köftesi
$IMG19991026_026.jpg


Malzemeler
750 gr yağlı kıyma
Bir baş soğan
Sosu için
iki kaşık salça
iki kaşık tereyağ
bir pide

Yapılışı
Öncelikle kıymayı derin bir kaba alıyoruz, içerisine bir baş soğanı rendeliyoruz, baharat ve tuzunu ekledikten sonra ve 15 dk kadar yoğuruyoruz.

ardından ceviz büyüklüğünde kopardığımız köfteleri işaret parmağı kalınlığında inceltiyoruz.
hazırlanan köfteleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın ızgarasına yerleştiryoruz ve ızgara ayarına getirdiğimiz fırına veriyoruz.

köftelerimiz kızarırken biz sosumuz hazırlayalım. bir kşık sıvı yağ sos kabına alıyoruz. yanmasını englemmek için ardından bir kaşık tereyağ ekliyoruz.
Salçayı da ilave edip kavurduktan sonra suyunu ekleyip 10 dk kadar kaynatıyoruz. ne çok koyu ne çok cıvık olmamasına dikkat ediyoruz.

bu arada bir tarafı kızaran köfteleri ters çeviripi diğer taraflarınında kızarmasını sağlıyoruz. bu kızarma esnasında biriken suyu pişen sosa aktarabilirsiniz
diğer tarfta kızarıken, fırın altında ısıttığımız pideyi dilimleyerek kyık bir tabağa alalım

biraz soğuyan sosu pidelerin üstüne dökelim ( sos sıcak olursa pideleri hamur eder)

diğer tarafıda kızarmış köfteleri pidelerin üstüne yerleştirelim. tabağın kenarına iki kaşık yoğurt (isteğe göre) ekleyip bir kapta erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelm.

soğutmadan servis yapalım. Afiyet olsun


Detaylar için:Manisa Köftesi
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
MANGALDA İNEGÖL KÖFTE
$13.jpg

Malzemeler..
1 kilo kadar orta yağlı kıyma
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
2 orta boy soğan

Yapılışı

Soğanları robottan geçirip, kıymaya ekliyoruz..
Sonra tuzu ve karbonatı da ekleyip, güzelce yoğuruyoruz..

İyice yoğurduğumuz kıymayı avuç ortası kadar yuvarlayıp yassılaştırıyoruz...
Folyo serdiğimiz mangalda altını ve üstünü pişiriyoruz...
Sumaklı soğan, közde biber ve domates eşliğinde servis ediyoruz...Afiyet olsun.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/mangalda-inegol-kofte-ve-pilav-yataginda-misket-kofte-ausencia-sponsorlugunda.659702/
Detaylar için:Mangalda İnegöl Köfte
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
İçli Köfte

SAM_1405.JPG

Hamuru için malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kırmızı toz biber
1 tutam nane
2 kaşık un

İç malzemesi;
300 g kıyma
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığından daha az karabiber ve kimyon

Kızartmak için: sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın, şişmesi için biraz bekleyin. Unu, irmiği, salçayı, toz biberi,nane ve haşlanmış patatesi ekleyip yoğurun. Hamurun sert olmaması için elinizi ıslatıp yoğurabilirsiniz. İyice yoğurmazsanız hamur iyi olmaz..Yoğurma işlemi bittikten sonra iç malzemeyi hazırlamak için soğanı, maydanozu ince bir şekilde kıyın. Az bir miktar yağla tavada soğanları kavurun. Ardından kıymayı maydanozu kavurun. Kıyma sulu ise suyunu çekinceye kadar kavurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parça koparıp elinizi ıslatarak çevirerek ve hamuru sıkıştırarak (biraz zordur) oyuk açın. İçine kıymayı koyun ve elinizi ıslatarak sıkıca kapatın. En son olarak sıvı yağda kızartın.
Kalan hamur istenilen şekil yapılarak kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nevreste Nevreste
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
KUZU YAHNİ

yahni (3).jpg


1 kg kemiksiz kuzu eti
arpacık soğan
arpacık patates
1 soğan
1 çay bardağı süt
teremyağ veya tereyağ-sıvı yağ
kekik,karabiber, tuz

yapılışı; 1 gece önceden baharat,süt,rendelenmiş soğan ve et terbiyelenip dolaba kaldırılır. pişirme günü geldiğinde evvela etin dibinde biriken sıvı dökülür, yağ-tereyağ derin bi tencerede ısıtılır ve etler mühürlenir.
etler suyunu salmaya başladıktan sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir ve ağzı kapalı orta ateşte pişmeye bırakılır
etler pişene kadar azar azar sıcak su ilave edilir, benim etim 2 su bardağından sonra pişti ,etin cinsine, yapısına, yerine göre değişir. pişen etlerin üzerine patates ve soğan eklenir (gerekirse su) ve ağzı kapalı kısık ateşte tekrar pişmeye bırakılır.patates ve soğanlar piştikten sonra servise hazır
AFİYET OLSUN

@nuryolu
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844
İSLiM KEBABI


2015-06-23 15.33.51.jpg


Malzemeler:
*6 adet patlican
*yarim kg kiyma
*1 adet sogan
*3 -4 dis sarimsak
*1 yumurta
*maydanoz
*yarim cay bardagi zeytinyagi
*3-4 yemek kasigi ekmek ici yada galeta unu
*tuz karabiber ve kimyon

Uzeri icin ;
* domates ve biber

Sosu icin ;
* 1 adet domates
* yarim yemek kasigi domates salcasi
* yarim yemek kasigi biber salcasi
* tuz


Öncelikle patlicanlarimizi alacali soyup boylamasina dilimliyoru.Dilimlenen patlicanlari kizgin yagda kizartarak pecete serili bir kapa aliyoruz(yagini cekmesi icin) kizarttigimiz patlicanlarin yumusamasi icin uzerini kapatiyoruz ve sogumalari icin bir kenarda bekletiyoruz.
Koftesi icin sogan ve sarimsaklari rendeleyip diger koftelik malzemelerle karistirarak yoguruyoruz.yumurta buyuklugunde toplar yaparak yapismaz tavada hafif kizartiyoruz.


Patlicanlarimizi sekildeki gibi arti isareti gibi ustuste koyarak ortasina kofteyi yerlestiriyoruz ve bir kurdan yardimiyla uzerine domates ve biber yerlestirerek sabitliyoruz. Ben bazi buyuk patlicanlari tek sekilde sardim.
Sosu icin domatesi rendeliyoruz salca tuz ve biraz su ekleyerek pisiriyoruz.
Sosu patlicanlarin uzerine gezdirerek 180 derecede domates ve biberlerin uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.



Detaylar için:İSLiM KEBABI
 

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
105.724
92.303
55
Beyti Sarma
Eki Görüntüle 1636583
Malzemeler (2 kişilik);
1 Çay Bardağı Su
Yarım çay kaşığı kuru maya
2,5 Su Bardağı Un
Tuz

İçi için;
400 gr kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet yumurta
Ekmek içi
Pul biber, karabiber, tuz

Yufkayı ıstatmak için;
Az miktarda Zeytin yağ ve su

Sosu için;
Domates sosu, yağ, baharat

Yarım çay kaşığı kuru mayayı, 1 çay bardağı suyun içinde eritip, bir kaba alalım, bir tutam tuz ve 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak hamur elde edelim.

Köfte malzemelerimizi karıştırıp beklemeye bırakılım.
Yoğurduğumuz hamurdan 4 beze elde edip tavanımızın ebatında yufka açalım.
Açtığımız yufkayı, yağsız teflon tavayı orta ateşte ısıtarak yufkayı pişirelim.
Hazırladığımız yufkayı, yağ ve su karışımdan elde ettiğimiz sosla hafif ıslatıp, kıymayı koyup saralım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz, yufkaların üstüne sos sürüp 180 derece de ısıttığımız fırına atıp 20-25 dk pişirelim.
Fırından çıkardığımız beytiyi eşit ölçülerde kesip tabağa yerleştirelim.
Domates sosuna(Salça da olur), baharat ve yağ ekleyip ocakta bir süre kaynatalım.
Beyti Sarmamız yenmeye hazır. Afiyet olsun:kk77:

Detaylar için:Beyti Sarma
Nevoşşşşş :rolleyes::rolleyes::rolleyes: bunu yapıyorum,ama yufka ile sarıyorum köfteyi :kk77::kk77:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
191.892
326.844