1. Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
  2. Merhabalar Ziyaretçi, Pınar ürün inceleme ankete katılım için tıklayınız.
    Notu Gizle
  3. Notu Gizle

Kuru Baklava-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    83
    Ödül Puanları:
    353
    alıntıdır



    - 1 kg. baklavalık un
    - 3 adet yumurta
    - ½ çorba kaşığı tuz
    - 2 su bardağı su
    - ½ kg. nişasta
    - 400 gr. tereyağı
    - 2,5 su bardağı antepfıstığı
    - Şerbet İçin:
    - 1 kg. şeker
    - 3,5 su bardağı su

    Geniş bir kaba unu eleyerek, aktarın. Ortasını çukurlaştırın. Bu çukura yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika bir kenarda bekletin.
    Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın.1 2 eşit parçaya bölün. Üzerine nişasta serpin. Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin. Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın. Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın. Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.
    Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin. Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin.
    Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Yine bıçakla kareler kesin. Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün. Fazla yağı tepsiyi eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin.
    Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.
     
  2. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    83
    Ödül Puanları:
    353
    [​IMG]

    alıntıdır