Kuzu Tandır

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
31.888
22.139




•1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
•Marine Malzemeleri:
•2-3 baş kuru soğan
•2 diş sarımsak
•tuz, karabiber
•arzuya göre kekik
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•birkaç defne yaprağı
•Ayrıca:
•4-5 patates
•2-3 havuç
•5-6 biber

Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.
Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.
Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.)
Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin.
not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun.
 
Yukarı Alt