Lokma Kebabı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.320
23.156
lokma-kebabi(1).jpg


Köftesi için

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Sarmak İçin
  • yarım kilo yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı su
Sosu İçin
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin
  • 250 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
Lokma Kebabı Yapılışı

Derin bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine kuru soğanı rendeleyin hemen ardında temizlenmiş maydanozu da kıymanın üzerine rendeleyin, ekmek içini ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
kebap.gen.tr
 
Yukarı Alt