Makarna Pişirirken Yaptığımız Yanlışlar

snmglr

Anne
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
361
Emoji Skoru
0
Makarnayı bol suda yağ koymadan sadece bir tutam tuz atarak içine haşlıyoruz.Tuzuda su kaynadıktan sonra katıyoruz.İyi bir makarna kullanıyoruz ki birbirine yapışmasın ve lezzet alalım.Haşlama süresi paketlerin arkasında belirtiliyor zaten.
Sık sıkda karıştırıyoruz yavaş bir şekilde makarnamızı.

Makarna istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra sadece süzüyoruz,kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz.
Ayrı bir tavada sosumuzu hazırlıyoruz ,makarnayı yağsız hazırlıyoruz,yağımızı sosda kullanıyoruz.
Bilgilerimi sizinle paylaşayım istedim.
Afiyet olsun...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

marchandize

Benden iyisi yok :)
Kayıtlı Üye
Katılım
2 Temmuz 2008
Mesajlar
863
Emoji Skoru
1
benım bıldıgım makarnayı pılav gıbı pısırmek ... suyunu suzmemek ıcınde b vıtamını barındıyor cunku
 

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Aralık 2007
Mesajlar
925
Emoji Skoru
1
ben aynen yazildigi gibi yapiyorum. Ne hamarat hatunmusum beeekaydirigubbakcemile3
 

pembepatron

Popüler Üye
Pro Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
5.809
Emoji Skoru
57
kayınvaliddem ev makarnası kesmiş hepsinden güzel ama gözü körolsun şu diyetin...
 

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
3.384
Emoji Skoru
26
ben de aynen ölee yapıyorum zaten:))
 

familya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
30 Temmuz 2008
Mesajlar
38
Emoji Skoru
1
Yaş
31
bende aynı şekilde yapıyorum birde sosu hazırlarken makarnanın suyundanda bıraz katarsanız cok daha vitaminli olur bilginize.
 

temmuziki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ağustos 2008
Mesajlar
8.627
Emoji Skoru
180
haşladıktan sonra neden sudan geçirirler anlamıyorum hiç böle bişi yapmadım ben
 
Yukarı Alt