Mantarlı Biberli Et Sarma

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
9.041
17
Alıntı: http://www.defnecelezzetler.com



4 parça dana eti, şinitsellik dövülmüş

1 kırmızı etli biber

6 tane mantar

1 kalın dilim kaşar peyniri

1 diş sarımsak

1 çay bardağı un

1 çay bardağı galeta unu

1 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

tuz, karabiber

Yapışmayan bir tavada; dövülmüş sarımsak, dilimlenmiş biber ve mantarı soteleyin. Kaşarları, kibrit çöpü büyüklüğünde kesin. Etleri tezgah üzerine dizin. Ortalarına birer çorba kaşığı mantarlı karışımdan ve üçer parça kaşar koyun. Etler pişerken iç malzemenin dökülmemesi için uçlarından ve birleşme yerinden 3 kürdan ile tutturun. Unu, yumurtayı ve galeta ununu 3 ayrı tabağa alın. Una tuz ekleyin. Galeta ununa karabiber, toz kırmızı biber ve köri ekleyin. Yumurtayı çırpın. Bir tavaya, sıvı yağı ekleyin ve kızdırın. Hazırladığınız etleri, sırasıyla; una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki yüzünü de yaklaşık beşer dakika pişirin. Afiyet olsun.
 
Yukarı Alt