Popüler Konu mantarlı et sote (kurbanlık dana sponsorluğunda:))



MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.280
12.540
ellerine saglik çok guzel gorunuyor
acikdim valla yemek bolumune ak$amlari ugramamak gerekiyor galiba :)
 
Son düzenleme:



HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
104.434
88.554
55
evet hanımlar, valla iş çıkışı, pazar misafiri sonrası mutfağımın dağınıklığına falan bakmadan giriştim bu yemek olayına. sizde ayrıntıları görmezden gelceniz. tamam mı? duyamadım :)))

mantarlı et sote-6 kişilik
öncelikle malzemelerimizi sayalım.
yarım kilo kuşbaşı, (ben sponsorumdan dolayı dana eti kullandım ama siz yapmak isterseniz koyun eti deneyin. :KK34:)
yarım kilo mantar
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 adet paprike biber (ben dondurucudan çıkardım)
5 diş sarımsak
bir yemek kaşığı soya sosu
3 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı

Eki Görüntüle 647771 Eki Görüntüle 647772 Eki Görüntüle 647773

etlerimizi 5 saat kadar önce süt, zeytin yağı ve bir çay kaşığı sirkeden oluşan harcımıza bulayıp buz dolabında bekletelim.
Eki Görüntüle 647775
soğanları piyazlık doğrayalım. mantarları da ince doğrayıp limonlu ve sirkeli suya koyalım. Eki Görüntüle 647780
domateslerimizi de iri küpler halinde doğrayalım.
rok tavamıza ayçiçeğini koyup ateşe yerleştirelim ve yağın iyice kızmasını bekleyelim. yağın iyice kızdığından emin olduktan sonra süzgeçle süzdüğümüz etleri kızgın tavaya atalım. bu aşamada ateşimiz en harlı halinde olduğu için alev çıkacak o yüzden panik olmuyoruz.
Eki Görüntüle 647779

tavamızı hızlı hızlı çeviriyoruz. atişin altını kısmadan çevirmeye devam ediyoruz, arada alev çıkmaya devam edebilir. 10 dk kadar bu şekilde devam ediyoruz.
sarımsaklarımızı ekliyoruz
Eki Görüntüle 647784 suyanu salmaya başladığı anda eti beşke bir tavaya aktarıp orta ateşe yerleştiriyoruz.

diğer tarafta küçük bir tavada soğanları zeytin yağda pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. Eki Görüntüle 647788
rok tavamıza bir miktar sıvı yağ daha koyup (az ekleyin) ateşe yerleştiriyoruz. yeni harlı ateş ve yine yağ kızana kadar bekliyoruz. yağ kızdıktan sonra suyu süzülen mantarları ilave ediyoruz. Eki Görüntüle 647787 yine hızlıca çevirmeye başlıyoruz, yine alev şov yapıyoruz tabiki. 5 dek çevirdikten sonra pembeleşen soğanı ekliyoruz. ve hararetli ateşte mantarın suyunu çekmesini bekliyoruz.

diğer tarafta pişen etlerimize kekiğimizi, ve defne yaprağımızı ekliyoruz. Eki Görüntüle 647807 (suyunu çekmesi için yüksek ateşte ağzı açık pişiriyoruz. suyunu çekmeye yakın domatesleri ekliyoruz. Eki Görüntüle 647809 karıştırıp domateslerin bir miktar erimesini bekliyoruz. domatesleri yumuşayan etlerimizi rok tavadaki mantarla buluşturuyoruz. Eki Görüntüle 647811 tuzunu katıp ateşin altını kısarak 15 dk pişmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 647814 kapatmadan 5 dk önce bir kaşık soya sosu ilave ediyoruz. Eki Görüntüle 647816 . paprika biberlerinide bu aşamada kattım ben. çünkü dolaptan çıkardığım için pişmiş vaziyette idi. erimemesi için son olarak ekledim. dirisi katılacaksa soğanlarla birlikte kavrulması gerekir.
5 dk sonra yemeğimizin altını kapatıyoruz.

yemeğimiz hazır Eki Görüntüle 647817 Eki Görüntüle 647819

Not: şerbet kendi imalatımdır:KK42:. vişne, tarçın, zencefil,portakal suyu ile hazırladım.
afiyet olsun.:KK42:

bunlarda kamera arkası görüntüler:KK1:
Eki Görüntüle 647818
Eki Görüntüle 647820

tamam tamam ben bunları evimin en dağınık hali topiğine ekleyim:KK67::KK67:
Harika gözüküyor ellerine sağlıkkkk datlumm :KK34: :nazar: :KK19: yarışmadada başarılar diliyorum sanada :KK9: hele kamera arkasına bayıldım o kadar da olacak elbette
 


resusitasyon

Popüler Üye
Pro Üye
29 Kasım 2009
7.054
18
etli ya da etsiz mantarı çok seven biri olarak çok beğendim :KK31:
ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerimmm:KK16::KK16::KK16:
 


Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.725
435
Yemek sahane duruyor ama ne yalan söyleyeyim önce yemekten cok sponsorluk ilgimi cekti :)
Bir de kamera arkasi cok yaratici bir fikir! :KK70:

Böylece temizlik titizlik üzerine dert yakinanlara da harika bir cevap olmus gibi. Azicik rahat olalim ama degil mi? :) Kendi evimizdeymis gibi. :KK15:
 

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.731
761
40
Yemek sahane duruyor ama ne yalan söyleyeyim önce yemekten cok sponsorluk ilgimi cekti :)
Bir de kamera arkasi cok yaratici bir fikir! :KK70:

Böylece temizlik titizlik üzerine dert yakinanlara da harika bir cevap olmus gibi. Azicik rahat olalim ama degil mi? :) Kendi evimizdeymis gibi. :KK15:
:KK60: kesinlikle, yemek konsunuda iddalı değilim zaten:KK60:
 


01vuslat

irem'im
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
892
10
Sponsoruna ve kamera arkası görüntülere bayıldım :KK9::KK9::KK9: Eşim benden daha güzel yapar mantarlı et soteyi, hatta şöyle ki onun yaptığı gibisini yemedim şimdiye dek. Adamın kanında aşçılık olunca tabi eline su dökemiyoruz bazen :KK9: Ellerine sağlık, başarılar diliyorum canım :KK34:
 

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.731
761
40
Sponsoruna ve kamera arkası görüntülere bayıldım :KK9::KK9::KK9: Eşim benden daha güzel yapar mantarlı et soteyi, hatta şöyle ki onun yaptığı gibisini yemedim şimdiye dek. Adamın kanında aşçılık olunca tabi eline su dökemiyoruz bazen :KK9: Ellerine sağlık, başarılar diliyorum canım :KK34:
eşimde benim yaptığıma bayılıyo:KK1::KK1::KK1:
 

asu70

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
196
55
______ooofffffffff al işte bir tane dahaa kızlarr siz ne yaptınız böyle yaa elleriniz sağlıkkkkkkkk.anammmm ben çıkayım burdann dayanamıycamm:KK1:
 


Amonra

Guru
Pro Üye
11 Şubat 2008
13.436
297
içinde mantar olan her şeyi yiyebilecek birisi olarak çok sevdim tarifini
ellerine sağlık:KK34:
 

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
77.750
122.914
:KK19:Dadlu bu bahsi geçen kurbanlık dana ne diyor sponsor olarak kullanılması durumuna :KK52:
 


Lereenim

Onur Üyesi
Pro Üye
17 Ağustos 2006
4.530
981
Ayrıntıları görmezden gelerek :))) yoruma başlamak istiyorum. Sunum güzel, et terbiye tarifini aldım:)) Bu terbiyeden sonra etlerin sert olmaya hakları yok gibi:) Lezzetide sunum gibi güzel olacağına hiç şüphem yok . Canım ellerine sağlık. Bu arada mutfağın hiçte korktuğun gibi dağılmamış:)
 

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.731
761
40
Ayrıntıları görmezden gelerek :))) yoruma başlamak istiyorum. Sunum güzel, et terbiye tarifini aldım:)) Bu terbiyeden sonra etlerin sert olmaya hakları yok gibi:) Lezzetide sunum gibi güzel olacağına hiç şüphem yok . Canım ellerine sağlık. Bu arada mutfağın hiçte korktuğun gibi dağılmamış:)
yarışma bitti ama :KK1::KK1:
şaka bi yana teşekkür ederim. zaten etler yüksek ateşte sotelendiği için sertlik kalmıyo pek.
 






Yukarı