Popüler Konu mantarlı et sote (kurbanlık dana sponsorluğunda:))

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.284
12.538
ellerine saglik çok guzel gorunuyor
acikdim valla yemek bolumune ak$amlari ugramamak gerekiyor galiba :)
 
Son düzenleme:

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
101.508
82.217
evet hanımlar, valla iş çıkışı, pazar misafiri sonrası mutfağımın dağınıklığına falan bakmadan giriştim bu yemek olayına. sizde ayrıntıları görmezden gelceniz. tamam mı? duyamadım :)))

mantarlı et sote-6 kişilik
öncelikle malzemelerimizi sayalım.
yarım kilo kuşbaşı, (ben sponsorumdan dolayı dana eti kullandım ama siz yapmak isterseniz koyun eti deneyin. :KK34:)
yarım kilo mantar
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 adet paprike biber (ben dondurucudan çıkardım)
5 diş sarımsak
bir yemek kaşığı soya sosu
3 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
kekik
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı

Eki Görüntüle 647771 Eki Görüntüle 647772 Eki Görüntüle 647773

etlerimizi 5 saat kadar önce süt, zeytin yağı ve bir çay kaşığı sirkeden oluşan harcımıza bulayıp buz dolabında bekletelim.
Eki Görüntüle 647775
soğanları piyazlık doğrayalım. mantarları da ince doğrayıp limonlu ve sirkeli suya koyalım.Eki Görüntüle 647780
domateslerimizi de iri küpler halinde doğrayalım.
rok tavamıza ayçiçeğini koyup ateşe yerleştirelim ve yağın iyice kızmasını bekleyelim. yağın iyice kızdığından emin olduktan sonra süzgeçle süzdüğümüz etleri kızgın tavaya atalım. bu aşamada ateşimiz en harlı halinde olduğu için alev çıkacak o yüzden panik olmuyoruz.
Eki Görüntüle 647779

tavamızı hızlı hızlı çeviriyoruz. atişin altını kısmadan çevirmeye devam ediyoruz, arada alev çıkmaya devam edebilir. 10 dk kadar bu şekilde devam ediyoruz.
sarımsaklarımızı ekliyoruz
Eki Görüntüle 647784 suyanu salmaya başladığı anda eti beşke bir tavaya aktarıp orta ateşe yerleştiriyoruz.

diğer tarafta küçük bir tavada soğanları zeytin yağda pembeleşinceye kadar çeviriyoruz.Eki Görüntüle 647788
rok tavamıza bir miktar sıvı yağ daha koyup (az ekleyin) ateşe yerleştiriyoruz. yeni harlı ateş ve yine yağ kızana kadar bekliyoruz. yağ kızdıktan sonra suyu süzülen mantarları ilave ediyoruz.Eki Görüntüle 647787 yine hızlıca çevirmeye başlıyoruz, yine alev şov yapıyoruz tabiki. 5 dek çevirdikten sonra pembeleşen soğanı ekliyoruz. ve hararetli ateşte mantarın suyunu çekmesini bekliyoruz.

diğer tarafta pişen etlerimize kekiğimizi, ve defne yaprağımızı ekliyoruz.Eki Görüntüle 647807 (suyunu çekmesi için yüksek ateşte ağzı açık pişiriyoruz. suyunu çekmeye yakın domatesleri ekliyoruz.Eki Görüntüle 647809 karıştırıp domateslerin bir miktar erimesini bekliyoruz. domatesleri yumuşayan etlerimizi rok tavadaki mantarla buluşturuyoruz.Eki Görüntüle 647811 tuzunu katıp ateşin altını kısarak 15 dk pişmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 647814 kapatmadan 5 dk önce bir kaşık soya sosu ilave ediyoruz.Eki Görüntüle 647816 . paprika biberlerinide bu aşamada kattım ben. çünkü dolaptan çıkardığım için pişmiş vaziyette idi. erimemesi için son olarak ekledim. dirisi katılacaksa soğanlarla birlikte kavrulması gerekir.
5 dk sonra yemeğimizin altını kapatıyoruz.

yemeğimiz hazırEki Görüntüle 647817 Eki Görüntüle 647819

Not: şerbet kendi imalatımdır:KK42:. vişne, tarçın, zencefil,portakal suyu ile hazırladım.
afiyet olsun.:KK42:

bunlarda kamera arkası görüntüler:KK1:
Eki Görüntüle 647818
Eki Görüntüle 647820

tamam tamam ben bunları evimin en dağınık hali topiğine ekleyim:KK67::KK67:
Harika gözüküyor ellerine sağlıkkkk datlumm :KK34: :nazar: :KK19: yarışmadada başarılar diliyorum sanada :KK9: hele kamera arkasına bayıldım o kadar da olacak elbette
 

resusitasyon

Popüler Üye
Pro Üye
29 Kasım 2009
7.054
17
etli ya da etsiz mantarı çok seven biri olarak çok beğendim :KK31:
ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerimmm:KK16::KK16::KK16:
 
Yukarı Alt