Yarışma Mantarlı Et Yemeği-Tukaş Salça Sponsorluğunda

BeyazOrkidem

“Hasbünallah ve nî’mel vekîl”
Pro Üye
Katılım
25 Mart 2007
Mesajlar
12.996
Emoji Skoru
4.596
Yaş
43
Merhaba sevgili hanımlar
Önce bu tarifi nasıl bulduğumu anlatıyım.
Seneler önce yemekteyiz programına katılan hacı (Faruk) amca tavuk göğsüyle yapmıştı, kendisine çok teşekkür ederim. Ayda birkaç kez bazen tavukla bazen kırmızı etle yapıyorum.
Gelelim yemeğimize

Malzemeler
Eki Görüntüle 2190496

500 gr kırmızı et( ben süt dana kullandım)
500 gr kültür mantarı
3 sivri biber
2 domates
1 diş sarımsak
1 y.k. salça
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr kadar tereyağı
200 gr rende kaşar
Çok az karabiber
1 çay bardağı kadar su

Yapılışı
Eti kuşbaşı doğruyoruz
Mantarları yıkayıp 4 e bölüyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Biberleri küçük küçük kesiyoruz
1diş sarımsağı rendeliyoruz
Eki Görüntüle 2190498
Etimizi kızgın tavaya koyup kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Sonra mantarları ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190501
Mantarlarda suyunu çekmeye yakın domates, bıber ve sarımsağı ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190502
Domatesleri biraz öldürüyoruz
Eki Görüntüle 2190503
Sonra salçasını, tuzunu, karabiberini yağını ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190504
1 çay bardağı kadar suyunuda koyup kaynamaya başladığında, ocaktan alıp borcama boşaltıyoruz
Eki Görüntüle 2190505
Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 derecede peynir kızarana kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 2190506
Eki Görüntüle 2190507
İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2190508 Eki Görüntüle 2190509 Eki Görüntüle 2190510 Eki Görüntüle 2190511 Eki Görüntüle 2190512
Basarilar cnm
 

deynepnaz

Guru
Pro Üye
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
22.276
Emoji Skoru
78.598
Merhaba sevgili hanımlar
Önce bu tarifi nasıl bulduğumu anlatıyım.
Seneler önce yemekteyiz programına katılan hacı (Faruk) amca tavuk göğsüyle yapmıştı, kendisine çok teşekkür ederim. Ayda birkaç kez bazen tavukla bazen kırmızı etle yapıyorum.
Gelelim yemeğimize

Malzemeler
Eki Görüntüle 2190496

500 gr kırmızı et( ben süt dana kullandım)
500 gr kültür mantarı
3 sivri biber
2 domates
1 diş sarımsak
1 y.k. salça
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr kadar tereyağı
200 gr rende kaşar
Çok az karabiber
1 çay bardağı kadar su

Yapılışı
Eti kuşbaşı doğruyoruz
Mantarları yıkayıp 4 e bölüyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Biberleri küçük küçük kesiyoruz
1diş sarımsağı rendeliyoruz
Eki Görüntüle 2190498
Etimizi kızgın tavaya koyup kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Sonra mantarları ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190501
Mantarlarda suyunu çekmeye yakın domates, bıber ve sarımsağı ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190502
Domatesleri biraz öldürüyoruz
Eki Görüntüle 2190503
Sonra salçasını, tuzunu, karabiberini yağını ekliyoruz
Eki Görüntüle 2190504
1 çay bardağı kadar suyunuda koyup kaynamaya başladığında, ocaktan alıp borcama boşaltıyoruz
Eki Görüntüle 2190505
Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 derecede peynir kızarana kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 2190506
Eki Görüntüle 2190507
İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2190508 Eki Görüntüle 2190509 Eki Görüntüle 2190510 Eki Görüntüle 2190511 Eki Görüntüle 2190512
Ellerinize sağlık,ne yapacağınızı merak ediyordum :KK45:Mantarı severim ,eminm etle de çok güzel olmuştur,sunum da gayet başarılıilk yarışmaya bakarak,başarılar diliyorum :KK200:
 

moni

🦕10. Takım🦕
Pro Üye
Katılım
28 Aralık 2009
Mesajlar
16.223
Emoji Skoru
58.566
Eline sağlık gülüm muhteşem görünüyor:KK200:
 
Yukarı Alt