Maydonozlarınız haftalarca sararmasın

amanxixn

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haziran 2007
Mesajlar
71
Emoji Skoru
2
Bir yerde okumuştum ve daha sonra denedim hayretle onayladım
Maydonozu demetiyle kağıt peçeteye veya kağıt havluya sarıp cam kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklarsanız tek yaprağı bile sararmadan haftalarca yemyeşil tutabiliyorsunuz.(Bu arada kavanozu buzdolabında muhafaza etmelisiniz)
 

peteknur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
161
Emoji Skoru
1
Yaş
42
Süper yaaa teşekkürler paylaşımın için.Her hafta 1 demet maydonoz alıp yarısından fazlasını çöpe atıyorum sarardıgı için.Dmetleride küçük yapmıyorlar ki canım:1closedeyes:
 

kahvefincanxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
30 Kasım 2007
Mesajlar
400
Emoji Skoru
10
çok maydonoz tüketen biri olarak tşk. ederim. yıkayıp koysak aynısı olmaz değil mi?
 

Larkin

Kocitim <3
Pro Üye
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5.509
Emoji Skoru
2.585
Bende onu merak ettim..Maydonozları yıkayabilirmiyiz..
Yani yıkayıp kurumasını beklesek sonra koysak gene olurmu??
 

royall

yaşamak herşeye rağmen
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Temmuz 2006
Mesajlar
2.210
Emoji Skoru
17
bazen bende kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koyup atıyorum buzdolabına hiç birşey olmuyor ..
 
E

Elis

Ziyaretçi
bu da iyi bi yontem hic duymamistim...bende maydanozu yikadiktan sonra difrize atarim...lazim oldugunda cikarip avucunuzla ufalamaniz yeter....dagiliyo hemen buzlu oldugu icin....ama isterseniz dograyipta koyabilirsiniz difrize..........:kahve:
 

kahvegxoxzlxuxm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
471
Emoji Skoru
0
ben maydanozu aldığım gibi yıkıyorum sonra hepsini küçük küçük doğruyup küçük poşetlere bir avuç bir avuç koyup derin dondurucuya atıyorum.sonrada lazım oldukça çıkarıp kullanıyorum.
 

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Pro Üye
Katılım
15 Ağustos 2008
Mesajlar
2.858
Emoji Skoru
8
Bende maydanozu bütün olarak aldığım gibi sirkeli suda bekletiyorum sonra duruluyorum süzgeçte süzülmeye bırakıyorum. Sap kısımlarını (bir maydanoz dalıyla bağlıyorum) sadece kesip ayırıyorum buzdolabı poşetine koyup difrize atıyorum. Çorba yapacağım zaman kaynayan suya bu sapları da katıyorum çorba çok lezzetli oluyor... (Piştikten sonra o sapları içinden çıkarıyorum)...

cokacimcoook


 
Y

yagmurtasi

Ziyaretçi
Annem baya zamandır uygular bu yöntemi sadece maydonoz değil tüm yeşillikleri kağıtlara sarar görüntü olarak benim hoşuma gitmiyor ama cidden daha uzun dayanıyor ama üzerine ne olduğunu yazmayı unutmayın yoksa tek tek tüm kağıtları açmak zorunda kalabilirsiniz :p

bir arada kavanozlara su koyup vazoda çiçek bekletir gibi tutuyordu yeşillikleri, sonra tezgah üzerinde hoş durmuyor diye vazgeçti
 
Son düzenleyen: Moderatör:

terlik

İYİLİK MELEĞİ
Pro Üye
Katılım
15 Ağustos 2008
Mesajlar
2.858
Emoji Skoru
8
Maydanozlar sararmasın diye arkadaşta yazmış, aynı olmakla birlikte az bir fark var benimkinde.
Maydanozları sirkeli suda bekletip durulayıp kuruttuktan sonra ismini yazamayacağım kaplar vardır yaaa Tupp...... geniş olanının altına bir havlu selpak yayıyorum, saplarından ayrılmış maydanozları oturtuyorum üzerine tekrar havlu selpakla kapatıyorum arada kalacak maydanoz, o saklama kabının kapağını havasını çıkararak kapatıyorum. Buzdolabının alt kısmında. İnanırmısınız 1 ay dahi gidiyor...

kaydirigubbakcemile5
 
Yukarı Alt