Nokul

E

EU3

Ziyaretçi
Biz nokulu özellikle bayramlarda yaparız. misafire ikram için.
Önümüz bayram belki siz de denemek istersiniz.
Çok lezzetli tavsiye ederim.



Hamuru için:
2 Yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
Yarım paket margarin (oda ısısında)
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
Yarım Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı maya
Aldığı kadar un
İçi için:
2 Kâse iri kıyılmış ceviz veya fındık
2 Kâse kuru İzmir üzümü
7- 8 Kaşık toz şeker
Arasına sürmek için yarım su bardağı sıvıyağ

Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, mayalanması için sıcak bir yerde bir süre bekletin.
Her parçayı yufka inceliğinde açın.
Yufkalara sıvıyağ sürerek ortadan ikiye kesin.
Üstüne çekilmiş ceviz, kuru üzüm, toz şekerden sıra ile bolca serpilir.
Düz kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu kapatın.
Ruloları yağlanmış tepsiye dizip 2- 3 parmak genişliğinde kesip, üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 180- 185 derecede pişiriniz.
Afiyet olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

ruzgarim55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eylül 2008
Mesajlar
31
Emoji Skoru
0
Yaş
39
bunu yengem yapardı ben çocukken,bayılırdım tadına.tarif için çok teşekkür ederim.
 

ladyyuppi

namidiger platonik_ask ;)
Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ekim 2007
Mesajlar
3.331
Emoji Skoru
95
resim de eklermisiniz cok rica etsem :)
merak ettim...
tabiki yaptiginiz zaman :KK66:
paylasim icin sagolun....
 

pxixnary

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ağustos 2008
Mesajlar
139
Emoji Skoru
1
cevizli ve üzümlüsü çay saatinin inanılmaz tatlı ikramı, kıymalısı ise misafire börek niyetine ikram olabilir. çok güzeldir tadı, yemeyenlere tavsiye ederim
 
Yukarı Alt