Parmesanlı kuşkonmaz çorbası

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
32.319
23.153
untitled.png

Malzemeler
  • 1/2 kg.
    kuşkonmaz
  • 1 diş
    sarımsak
  • 6-7 dal
    taze soğan
  • 1 adet orta boy
    kuru soğan
  • 2 adet orta boy
    patates
  • 3,5 su bardağı
    tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı
    parmesan peyniri
  • 1/2 yemek kaşığı
    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
    fesleğen
[paste:font size="5"]Püf Noktası
Sotelemek genellikle 12. Aydan sonra başvurulan bir pişirme yöntemidir. Bu tarif nadiren sotelemeye başvurduğumuz tariflerden bir tanesi. Vaktiniz varsa her aşamada buharda pişirme yöntemini tercih edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Parmesan peyniri bulmakta zorluk yaşıyorsanız ya da kullanmayı tercih etmiyorsanız, bir miktar labne katarak çorbaya daha kremamsı bir kıvam kazandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?



    • Kuşkonmazın çiçeklerini buharda haşlanmaya bırakın. Kuşkonmazın odunsu kısmını kestikten sonra gövdeyi doğrayıp, bir tencereye alın.
    • Tencereye küp küp doğradığınız soğanları, taze soğanı ve sarımsağı ekleyin, kuşkonmazlarla birlikte bir miktar soteleyin.
    • Patatesleri küp küp doğrayın ve sotelenen sebzelerinizin üzerine ekleyin. Daha sonra tavuk suyunu ya da sebze suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
    • Tüm sebzelere piştikten sonra son olarak fesleğeni ekleyin ve blender yardımı ile çorba haline getirin.
    • Üzerine buharda pişmeye bıraktığınız kuşkonmaz çiçeklerini ve parmesan peyniri ilave ederek servis edin.
      yemek.com
 
Yukarı Alt