Patlıcan Böreği ( Afyon Usulu )

dilber

Guru
Pro Üye
19 Ekim 2007
6.677
3.704
Patlıcan Böreği ( Afyon Usulu )

Malzemeler:
4 tane irice patlıcan
3 tane kuru soğan
400 gram kıyma
yarım bağ maydanoz
4 tane yumurta+1 yumurta beyazı harcın içine, sarısı ise üzerine sürülecek
tuz, karabiber
1 kahve kasığı pul biber

Üzeri İçin:
3 tane domates
1 tane iri yesil biber

Üzerine serpiştirmek için :
yarım yemek kaşığın dan biraz fazla tereyağ

Kızarmak İçin:
sıvı yağ

Hazırlama:
PatlIcanları alacalı soyup kuşbası doğrayıp tuz serpip, üzerini su ile dolduralım ve yarım saat bekletelim. yarım saat sonra, süzgece koyalım suyu süzülsün, kızartma öncesi kağıt havlu ile suyunu alalım. Tencere’ye yeteri miktarda sıvı yağ koyup ısıtalım, yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım, kızaran patlıcanları bir süzgece koyalım fazla yağları süzülsün, bir kabın içine soğanları rendeleyelim, kıymayı, doğranmış maydanozu, tuz karabiber, pul biber ekleyip karıştıralım, bir kaba yumurtları kırıp çatalla hafif çırpıp, kıymaya ekleyip karıştıralım, patlıcanları da ekleyip iyice yoğuralım. Tereyağ ile yağladığımız küçük diktörtgen borcam’a harcı döküp elimizle bastıralım, üzerine yumurta sarısı sürelim, yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ve biberleri üzerine yerleştirelim, tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tarif İçin:allah-ne-verdiyse. blogspot teşekkür ederim.

18835694_766550606857448_5060433598208087357_n.jpg
 
Yukarı Alt