Popüler Konu Patlıcan Çanağında Kuşbaşı -Uludağ Limonata Sponsorluğunda

Koalina

Guru
Pro Üye
26 Eylül 2010
15.335
24.795
Merhabalar...
Yapımı biraz zahmetli ancak lezzetine değecek bir et yemeği.

4 kişilik yemek için malzemeler:
-500 gr dana kuşbaşı
-1 kg iri patlıcan (mümkünse bostan)
-1 küçük soğan, 200 gr arpacık soğan
-2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
-2 adet domates
-4 adet biber
-Tuz, yağ, karabiber,pul biber
-1 su bardağı süt

Bir gün önceden aldığımız kuşbaşı etimizi 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı karabiber ile harmanlayıp bekletiyoruz. Bu etimizin yumuşak olmasını sağlıyor, bu aşamada kesinlikle tuz atmıyoruz.

P_20160904_134354.jpg


P_20160904_134416.jpg



Etlerimizi süzerek (yıkamıyoruz) 1 kaşık sıvı yağda mühürlüyoruz. Üzerini geçecek kadar kaynamış su koyarak pişmeye bırakıyoruz.

P_20160904_161846.jpg



Etimiz pişerken patlıcanlarımızı alaca soyup 3 parmak kalınlığında keserek içlerini çıkartıyoruz. Dibini delmemeye çalışıyor ve çok inceltmiyoruz. Patlıcan çanaklarımızı bol tuzlanmış soğuk suda yarım saat kadar bekletiyoruz.

P_20160904_163345.jpg



Etimiz 40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Geniş bir tavada küçük bir soğanı yağ ile kavuruyoruz ve etlerimizi ekliyoruz. Üzerine sarımsak, yarım doğranmış domatesi de ekleyerek karıştırıyoruz. Burada amaç ete sadece tat vermek, bol sebze koyup kebap haline getirmiyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı karabiber atıyoruz.

P_20160904_170635.jpg



Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayarak kızartıyoruz. Dibine minik bir kaç parça tereyağı koyduğumuz bir borcama kızarttığımız patlıcanları dizerek içlerini hafifçe tuzluyoruz.

P_20160904_171554.jpg



Patlıcanlarımız kızarırken bir yandan arpacık soğanlarımı hazırlıyoruz. Ufak bir tencerede 2 yemek kaşığı salça kavuruyoruz ve üzerine 1 domates rendesi ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra arpacık soğanlarımızı da atarak 2 dakika çeviriyor ve üzerine 2-3 su bardağı sıcak su ekliyoruz. Soğanlarımız hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz (10 dakika kadar).

P_20160904_172721.jpg



Borcama dizdiğimiz patlıcanlarımızın içlerini kuşbaşı et ile dolduruyoruz, üzerlerine kalan yarım domatesi dilimleyip biber parçaları koyuyoruz. Pişen arpacık soğanlı, salçalı suyumuzu da dibine dökerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.

P_20160904_175321.jpg


P_20160904_195906.jpg


Manda yoğurdu, salata, turşu ve Uludağ Limonata ile servis ediyoruz. Afiyet olsun:kk77:
 
Son düzenleyen: Moderatör:

chiLL

Popüler Üye
Pro Üye
21 Nisan 2012
7.724
8.159
Daha önce hiç denemedim merak ettim doğrusu.

Ellerinize sağlık, Başarılar dilerim
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.730
254.524
Ellerinize,emeğinize sağlık:kk77:Patlıcan ile yapılan tüm yemekleri çok beğenirim.:KK45:.Sizin tarifte çok güzel olmuş:kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Resimleri dosya olarak eklememişsin ,ben düzelttim sonra silinme riski oluyor:KK66:Baştan tedbir alalım:KK45:
 

Koalina

Guru
Pro Üye
26 Eylül 2010
15.335
24.795
Daha önce hiç denemedim merak ettim doğrusu.

Ellerinize sağlık, Başarılar dilerim
Deneyin çok güzel olacak, patlıcan ve et varsa zaten yaksanız bile kötü olmuyor :KK70:

Teşekkür ederim size de başarılar...

Ellerinize,emeğinize sağlık:kk77:Patlıcan ile yapılan tüm yemekleri çok beğenirim.:KK45:.Sizin tarifte çok güzel olmuş:kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Resimleri dosya olarak eklememişsin ,ben düzelttim sonra silinme riski oluyor:KK66:Baştan tedbir alalım:KK45:
Teşekkür ederim.
Aslında önce telefondan ekledim ama fotoğraflar büyük olduğu için kabul etmedi ben de link olarak ekleyiverdim. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim. İlk katılım acemilik malum :KK70:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
167.730
254.524
Deneyin çok güzel olacak, patlıcan ve et varsa zaten yaksanız bile kötü olmuyor :KK70:

Teşekkür ederim size de başarılar...


Teşekkür ederim.
Aslında önce telefondan ekledim ama fotoğraflar büyük olduğu için kabul etmedi ben de link olarak ekleyiverdim. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim. İlk katılım acemilik malum :KK70:
Önemli değil:KK66:
Daha önce sıkıntı oldu bu sefer yine olmasın diye düzenledim:KK66:
Hayırlı olsun:KK36:
 

deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
22.659
80.231
Elinize sağlık.Kızarmış patlıcanla yapılan et yemeklerini çok severim.İlk defa gördüğüm bir tarif,gayet hoş gözüküyor.Başarılar dilerim.
 

Lunya

#Upss#
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
10 Ekim 2015
20.545
58.280
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :KK36:
 
Yukarı Alt