Yarışma Peynirli Rulo Börek-Damla Yufka Sponsorluğunda

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.456
264.508
Merhaba Hanımlar:KK3:
Kategorimiz Hazır Yufka Börekleri:kk77:
Bugün misafirlerim vardı.Tabi böreksiz olmaz :kk77:Ben de kolay,pratik ve lezzetli bulduğum böreğimi yaptım ve paylaşmak istiyorum...Çoğunuzun bildiği bir börek.:kk77::KK45:İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz.Ben peynirli yaptım...
20180106_124343.jpg

Malzemeler
1.jpg


*5 adet yufka(yufka sayısı isteğe bağlı)
*1.5 su bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı(Yağ seçimi size kalmış margarin veya sadece sıvıyağ kullanabilirsiniz)
300 gr Peynir-çökelek karışımı
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı

Yufkamızın birini seriyoruz..
2.jpg




Üzerine yağ karışımında döküyoruz ve fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz...
3.jpg

4.jpg


2. yufkayı üzerine seriyoruz...
5.jpg



Tekrar yağımızdan döküyoruz ve her yerine sürüyoruz...
7.jpg
8.jpg




Daha sonra böreğimizi 8 parçaya veya istediğiniz kadar parçaya bölebilirsiniz...5 yufkadan 25 tane börek çıktı.İsterseniz daha minik parçalara bölebilirsiniz...Üzerine peynir harcımızdan koyup önce kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz...Böreğinizi kıymalı,ıspanaklı,patatesli veya dilediğiniz farklı bir harç ile yapabilirisniz..
9.jpg


9i.jpg



10.jpg

Börekleri istersek hemen pişiriyoruz yada daha sonra pişmek üzere buzluğa kaldırıyoruz...Buzluğa koyarken börekleri 1 sıra diziyoruz daha sonra üzerine dolap poşeti veya streç sarıp 2. sırayı diziyoruz.Böylelikle birbirine yapışmıyor ve kolay ayrılıyor...Bu şekilde dolapta birkaç ay saklayabilirsiniz...Dilerseniz börekleri pişirip soğuduktan sonra paketleyip buzluğa koyabilirsiniz.Kullanacağınız zaman çıkartıp kendi halinde erimeye bırakırsınız.1-2 saat içinde çözülüyor ve yeni pişirmiş gibi taze oluyorlar...
11.jpg


Börekleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz...
12.jpg




Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz...İsteğe bağlı yumurtaya batırılıp galeta ununa bulanabilir o zaman farklı lezzetli bir börek oluyor...Böreğinizin yumuşak olmasını istiyorsanız tepsiye dizmeden önce maden suyuna veya suya batırıp tepsiye dizebilirsiniz.Ben çıtır olmasını istediğim için direk tepsiye dizdim...
13.jpg


Böreğimizi 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...

14.jpg


15.jpg


19.jpg


17.jpg


20i.jpg


21.jpg


25.jpg


22.jpg


20180106_124343.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.456
264.508

Portakal Sulu Ordek

Nehirden zayıfım.Nehir benden şişman.Şişko nehir.
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
16.112
55.291
Ellerinize sağlık sayın Nevreste hanım. Pek de hoş enfes nefis müthiş görünüyor.Hayır canım çekmedi alakası yok. Yarışmada başarılar Nevreste hanımcığım.








Miiiiuuuuuuuuu. :KK47::KK47: @MiuLego
Ama ben eminim yemediğine senin,keşke ufacık şüphem olsaydı :olamaz:
 

Kakao ve Ben

Guru
Pro Üye
26 Mayıs 2014
13.571
16.477
Merhaba Hanımlar:KK3:
Kategorimiz Hazır Yufka Börekleri:kk77:
Bugün misafirlerim vardı.Tabi böreksiz olmaz :kk77:Ben de kolay,pratik ve lezzetli bulduğum böreğimi yaptım ve paylaşmak istiyorum...Çoğunuzun bildiği bir börek.:kk77::KK45:İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz.Ben peynirli yaptım...

Malzemeler
Eki Görüntüle 2090034

*5 adet yufka(yufka sayısı isteğe bağlı)
*1.5 su bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı(Yağ seçimi size kalmış margarin veya sadece sıvıyağ kullanabilirsiniz)
300 gr Peynir-çökelek karışımı
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı

Yufkamızın birini seriyoruz..
Eki Görüntüle 2090035



Üzerine yağ karışımında döküyoruz ve fırça yardımıyla her yerine yayıyoruz...
Eki Görüntüle 2090036
Eki Görüntüle 2090037

2. yufkayı üzerine seriyoruz...
Eki Görüntüle 2090038


Tekrar yağımızdan döküyoruz ve her yerine sürüyoruz...
Eki Görüntüle 2090040 Eki Görüntüle 2090041



Daha sonra böreğimizi 8 parçaya veya istediğiniz kadar parçaya bölebilirsiniz...5 yufkadan 25 tane börek çıktı.İsterseniz daha minik parçalara bölebilirsiniz...Üzerine peynir harcımızdan koyup önce kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz...Böreğinizi kıymalı,ıspanaklı,patatesli veya dilediğiniz farklı bir harç ile yapabilirisniz..
Eki Görüntüle 2090042

Eki Görüntüle 2090045


Eki Görüntüle 2090044
Börekleri istersek hemen pişiriyoruz yada daha sonra pişmek üzere buzluğa kaldırıyoruz...Buzluğa koyarken börekleri 1 sıra diziyoruz daha sonra üzerine dolap poşeti veya streç sarıp 2. sırayı diziyoruz.Böylelikle birbirine yapışmıyor ve kolay ayrılıyor...Bu şekilde dolapta birkaç ay saklayabilirsiniz...Dilerseniz börekleri pişirip soğuduktan sonra paketleyip buzluğa koyabilirsiniz.Kullanacağınız zaman çıkartıp kendi halinde erimeye bırakırsınız.1-2 saat içinde çözülüyor ve yeni pişirmiş gibi taze oluyorlar...
Eki Görüntüle 2090046

Börekleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz...
Eki Görüntüle 2090047



Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz...İsteğe bağlı yumurtaya batırılıp galeta ununa bulanabilir o zaman farklı lezzetli bir börek oluyor...Böreğinizin yumuşak olmasını istiyorsanız tepsiye dizmeden önce maden suyuna veya suya batırıp tepsiye dizebilirsiniz.Ben çıtır olmasını istediğim için direk tepsiye dizdim...
Eki Görüntüle 2090048

Böreğimizi 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...

Eki Görüntüle 2090049

Eki Görüntüle 2090050

Eki Görüntüle 2090051

Eki Görüntüle 2090052

Eki Görüntüle 2090053

Eki Görüntüle 2090054

Eki Görüntüle 2090055

Eki Görüntüle 2090056
Ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyor nevrestem missssss:kk77::kk77:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.456
264.508

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.456
264.508
Ellerinize sağlık sayın Nevreste hanım. Pek de hoş enfes nefis müthiş görünüyor.Hayır canım çekmedi alakası yok. Yarışmada başarılar Nevreste hanımcığım.








Miiiiuuuuuuuuu. :KK47::KK47: @MiuLego
Ama ben eminim yemediğine senin,keşke ufacık şüphem olsaydı :olamaz:
Teşekkür ederim canım:KK200:Yok yemedim sadece tadına baktım:KK47:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
170.456
264.508
Yukarı Alt