PİRİNÇ VE KURU ÜZÜMLÜ YAPRAK SARMASI

dilarakocak32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
28 Şubat 2012
Mesajlar
254
Emoji Skoru
25
MALZEMELER

1 bardak California Calrose pirinci

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 1/2 bardak doğranmış soğan (yaklaşık 2 orta boy)

1/3 bardak kuru üzüm

1/2 çay kaşığı kahve

2 çay kaşığı kuru kekik

1 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 1/2 çay kaşığı kimyon

2 bardak su

Yaklaşık 18 adet asma yaprağı, yıkanmış, süzülmüş, sapları ayıklanmış

Süzme yoğurt

Limon dilimleri



HAZIRLANIŞI

Fırını 180°C’ye kadar ısıtın. Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte ısıtın. Soğanları ve soteyi ekleyip kahverengileşinceye kadar çevirin. Kuru üzümleri, kahveyi, kekiği, biber ve kimyonu ekleyin. Pirinç ve bir bardak suyu koyup karıştırın. Ateşi kısın, kapatın ve pirinç kısmen pişinceye kadar ve hiç su kalmayıncaya kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 12 dakika pişirin. Tuzla çeşnilendirin. Ilıklaşıncaya kadar soğutun.

Bir asma yaprağını damarlı tarafı üste gelecek şekilde tezgaha yayın. En geniş kısmına 2 çorba kaşığı pirinç karışımı koyun. Yaprağın alt kısmını kıvırın. Her iki tarafını da içine alarak yaprağı sarın. Hazırlanmış fırın tepsisine kapatılmış uçlarını aşağıya gelecek şekilde dizin. Kalan yapraklar ve pirinç karışımıyla kapta tek bir dizi yapacak şekilde tekrar edin. Sarılı yapraklar üzerine 1 bardak su dökün. Folyo ile kaplayın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 40 dakika kadar fırında pişirin. Yoğurt ve limon dilimleriyle ılık ya da soğuk servis yapın.
 
Yukarı Alt