Popüler Konu Sac (Çoban) Kavurma- Ülker Ducros Baharatları Sponsorluğunda

yaprak02

**Nar Tanesi**
Pro Üye
29 Haziran 2016
1.426
2.406
Ön bilgi; çobanlar küçükbaş (büyükbaş ) hayvanları dağlara yaylalara çıkardıklarında özellikle bahar aylarında yapabildikleri en pratik yemekler.yapmak için yüzeyi geniş, derinliği az olan sac veya tava kullanılır.

IMG_20160902_095550-1.jpg


Tutarı; 25/30 tl süre; 45dk(pişmeye bağlı) kişilik; tek ćeşit 2 kişilik, yardımcı yemek varsa 4 kişilik. malzemeler; 500gr kırmızı az yağlı sinirsiz et/ tavuk. 1 sb sıcak su. 2 soğan kuru soğan. 2 taze kırmızı biber. 2 taze yeşilbiber.2 orta boy domates. 2 ymk kuyruk yağı/sıvıyağ. Ducros karabiber, tuz. İsteğe göre ducros kekik kimyon.

IMG_20160902_082031-1.jpg


hazırlama; etleri zardan biraz irice doğrayalım. Soğan taze biberler domatesde aynı irilikte doğransın. Sac veya tavayı hatlı ateşe koyalım.

1) yüksek ateşte ısınan tavaya doğranmış etleri atalım.2-3 dk çevirelim.kapak artık kapalı olacak. suyunu salsın çeksin ,rengi dönsün.Kısın.(5dk)

IMG_20160902_082406-1.jpg


2) daha yumuşak isteyen 1/2 çb sıcak su ekle. Suyuda çeksin (5dk) soğanları at, çevir, kapat,arada karıştır(5dk)

IMG_20160902_082819-1.jpg


IMG_20160902_083503-1.jpg


3) biberleri ve sıvıyağ ekle,çevir ,kapat.(5dk)

IMG_20160902_083908-1.jpg


4) domates ve ülker ducros baharatları isteğe göre at.domates susuz ise 1/2 sıcak su ekle.çevir, kapat.(15 dk) arada bakın.

IMG_20160902_084022.jpg


IMG_20160902_084526-1.jpg


5) sebzeler melhem gibi pişecek ,kaybolacak.etler ôn plana çıkacak, görünecek.tuz at(5dk) pişsin.Dinlenmeye bırak (5dk) Sıcak servise hazır.

IMG_20160902_090057-1.jpg


IMG_20160902_091040-1.jpg



Sunum ; domates pişerken sade pilav da pişirin.beraber dinlenirler. menü; saç kavurma, sade pirinç pilavı, ayran, hoşaf.


IMG_20160902_092228-1.jpg


IMG_20160902_092351-1.jpg


sizler için azcık.afiyet olsun :KK66:

IMG_20160902_092522-2.jpg

 
Son düzenleyen: Moderatör:

Rossss68

Herkes kalbinin ekmeğini yer!!!
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
1.504
2.172
Çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık.
Yarışmada başarılar.:KK24:
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
169.540
260.621
Ellerine sağlık canım :kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK68:
 

deynepnaz

Guru
Pro Üye
2 Aralık 2015
22.760
80.589
Et sevip te,çoban kavurmayı sevmeyen yoktur herhalde.Bayağı çekim yapmışsın,ellerine sağlık.Başarılar dilerim.
 

yaprak02

**Nar Tanesi**
Pro Üye
29 Haziran 2016
1.426
2.406
Sağolun arkadaşlar. Gerçekten pratik bir yemek,doyurucu, pilav varsa ekmek istemeyebilir.yağlı seven son aşama da domatesleri atarken eklesin.kuzu eti daha çabuk pişer.ayrıca; hem kırmızı et sevenler, hem tavuk ( beyaz et) sevenler, heemmm de vejeteryanlar mantar ile yapabilir.pişme süreleri farklı olur.
 
Yukarı Alt