Yarışma Sac Kavurma - Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.354
267.611
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri:KK3:Kategorimiz ''Et Yemekleri'' ve yeni bir tarif ile aranızdayım..:kk77:Aklımda bir sürü tarif vardı.İskender,döner,ali nazik ve son olarak sac kavurma :KK45:Diğerleri istendi fakat sac kavurma isteği hiç olmadı.Ben de yapma kararı aldım.Fakat yapmak için bir malzemem eksikti.Sac tavası tabi ki:KK53:Teflon tavadada olur fakat ben tarifin gerçek olmasını istedim:)Eşim bu hafta alınca ben de bugün fırsat buldum ve tarifimi yaptım.Umarım beğenirsiniz.Bir eksik veya hata olursa şimdiden affedin:KK19:

Şimdi tarifimize geçelim;
Sac Kavurma

18.jpg

Yemek davetleri,iftar sofraları,bayram sofraları,şık sofralar kurmak için sac kavurma tam aradığınız tarif olabilir.
Sac üzerinde yapabileceğiniz gibi teflon tavadada sac kavurma yapabiliriiniz.Kuzu eti kullanmanız etiniizn daha güzel pişmesine yardımcı olacaktır.Fakat siz kuzu eti sevmiyorsanız dana eti kullanabilirisniz.Dana etini daha küçük parçalar halinde biraz su ekleyerek yine yüksek ısıda pişirmeniz yeterli olacaktır.
Sunum için pilav ve salata çok uyumlu olacaktır.Hem bereketli,hem şık bir sofra hazırlamış olacaksınız...


Sac Kavurma Malzemeleri
1.jpg

-1 kg kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
-250 gr iç yağ veya kuyruk yağı(bu yağı kullanmak istemezseniz 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz)
-5-6 tane yeşil veya kırmızı biber
-3-4 domates
-3 tane kuru soğan
-1 tatlı kaşığı kekik(Anneciğim kurutmuş)
-1 tatlı kaşığı pul biber(Oda ev yapımı)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı tereyağı

-Gerekirse 1 su bardağı su

Sac Kavurma Yapılışı

Öncelikle sacımızı ocağa koyup yüksek ısıda ısıtıyoruz ve iç yağı tavaya koyuyoruz..(bu yağı kullanmak istemezseniz 1 çay bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz)
2.jpg


Yağını bırakana kadar ara ara karıştırıyoruz...
3.jpg


Yağını bırakınca üzerine kuzu etlerimizi ekliyoruz.

4.jpg



Etlerimiz suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz...

5.jpg


Et pişmezse azar azar 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz...Ocağın altı yüksek ateşte olacak.İsterseniz kapağını kapatabilirsiniz...(dana eti yapacaksanız su eklemeniz şart)

6.jpg


Bana etin yağı kavurma için yeterli geldi.Yağ eklemeden soğanları ekledim...Soğanlarımız istediğiniz ebatlarda doğrayabilirsiniz.Ben çok küçük doğramadım.Böyle daha lezzetli oluyor.Tabi bu sizin damak tadınıza kalmış..Soğanlarımızı kavuruyoruz..

7.jpg



Üstüne daha önce istediğimiz ebatlarda doğradığımız biberleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.Sacımızın dibi tutmasın ve yanmasın diye ara ara karıştırıyoruz..

8.jpg




Soğan ve biberlerimiz kavrulunca küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz...

9.jpg



Domateslerimizle birlikte sac kavurmamızı pişmeye bırakıyoruz...

10.jpg



Pişen sac kavurmamızın üzerine pul biberi,kekik ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.İsterseniz karabiber veye sevdiğiniz başka baharatları bu aşamada ekleyebilirisniz...Tat vermesi için 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz..

11.jpg



Kavurmamız servise hazır:)

12.jpg




:KK200:Artık sunuma geçebiliriz:KK200:Afiyet olsun :KK200:Umarım tarifimi beğenir denersiniz:KK200:
:KK200:Yarışmaya katılan tüm Arkadaşlarıma başarılar dilerim.:KK200:

17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg

40.jpg

27.jpg
29.jpg
30.jpg
34.jpg
31.jpg
32.jpg

33.jpg
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.354
267.611

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.354
267.611

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.354
267.611
Massallah kiz :) birde yuksek beklentide olmayin diyodun:) czn burak'a rakip olursun bu sacla:)) buarada iskender olmasaydi aklimdaki bi tarifte buydu:)) haha gerci herkeste bunu dusunmus:))
Sağol canım benim:KK200:Ama söylemedin:)
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
171.354
267.611
Şimdi sen hani beklentiyi yüksek tutmayın, sunumu iyi değil diyordun. Bu ne şimdi ?:olamaz:

Ellerine sağlık canım, yarışmada bol şans diliyorum bizlere:KK45:
Bak tadını ve kokusunu sorsan şahane oldu:KK45:Ama sunum hayaller ve gerçekler:olamaz:Bir de ne diyeyim efsane bir tarif mi yaptım diyeyim:KK70:Ben normalde yaptığımı beğenmem:skandal:
Sağol canım:KK200:
 
Yukarı Alt