Sağlıklı Yaşam İçin Tarifler

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
Merhaba arkadaşlar benim mutfağımda artık hafif sağlıklı yemekler pişiyorum ve bunları yeni lezzetler keşfetmeye çalışıyorum. Diyet yemeklerin sanıldığı gibi tatsız tuzsuz şeyler olmadığını bir çok lezzetler çıktığını göstermek istiyorum ve sizlerinde paylaşımlarınızı bekliyorum ben elimden geldiğince menülerimi sizlerle ( resimli ) paylaşacağım:KK16:
 
Son düzenleme:

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
Yarım su bardağı yeşilmeçimek ( haşlanmış)
1 tatlı kasığı nar eşkisi
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1tutam yeşil taze soğan
1 tutam dere otu
1 tutam reyhan
Tuz ,kara biber ,kırmızı biber, kimyon
$image.jpg
Yeşilikleri ince ince doğrayıp yeşil merçimekleri,
$image.jpg
Ardından baharatlarını
$image.jpg
Yağını tuzunu nar eşkisini karıştırıp üzerine döküyoruz (dilerseniz limonu koya bilirsiniz ben nar eşkisini sevdiğim için böyle yaptım)
$image.jpg
Bu salatanın 1 kasesi 2 yumurta büyüklüğünde ete eş değer yanıda zeytinyağlı kabakla yoğurtla ekmekle
Menümü tamamladım
$image.jpg
 
Son düzenleme:

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
3 adet orta boy kabak ( küçük küçük doranmış)
1 tane soğan ( küçük doğranmış)
2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Ve tuz 1 tudam maydanoz
Yapılışı
Önce yağla soğanı pembeliştiriyoruz
$image.jpg
Sonra salçayı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz
$image.jpg
Sonrada domatesi koyup
$image.jpg
Ardından kabağını koyup iyice harmanlıyoruz
$image.jpg $image.jpg
Çok az bi caybardağı kadar suyunu koyup tuzunu atıp kanadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz
Piştikten sonra maydanoz ve dere otuyla sevis yapıyorsunuz
$image.jpg
Menüyü tamamlaksa tavuğa düştü yanıda yarım tavuk göğsü salatası ve ekmek yoğurt eşliğinde
$image.jpg
 
Son düzenleme:

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
2 kabak
2 palıcan
2 patates
2 domates
3 4 sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1soğan ( yarım ay şeklinde doğranmış )
2 3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz varsa tane kara biber
1 yemek kaşığı yağı soğanı salçayı tuzu elimizle ovuyoruz
$image.jpg
Sırasıyla patates
$image.jpg
Patılıcanları
$image.jpg
Kabakları
$image.jpg
Biberleri ve sarmısaklarını
$image.jpg
Enson domates rendesini geri kalan yağını tuzunu koyup
$image.jpg
1 su bardağı suyunu bırakıp ocağın üzerine bırakıyoruz kaynayınca oçağı kısıp pişmeye bırakıyoruz patatesler pişince sevis yapıyoruz
$image.jpg
Unutmayın 1porsiyon 1 sevis kaşığıdır:KK34:
 
Son düzenleme:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Katılım
16 Ağustos 2010
Mesajlar
165.829
Emoji Skoru
246.924
Ellerine sağlık canım:KK56:Topiğin hayırlı olsun:KK19::KK48:
$20_pink_rose_gift_wrap.jpg :KK54::KK54::KK54:
 

cornella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Eylül 2010
Mesajlar
9.969
Emoji Skoru
3.084
topiğin hayırlı olsun......takipteyim:) tam bizlere göre topik olmuş......
 

Efser

içimde demlenmeye bırakdığım sözlerim var
Pro Üye
Katılım
8 Aralık 2011
Mesajlar
24.555
Emoji Skoru
43.944
$image.jpg
1 demet roka ( iri doğranmış )
2 büyük kırmızı biber ( közlenmiş doğranmış)
1 tatlı kaşığı nar eşkisi
1 2 diş sarmısak ezilmiş
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
Tuz kara kırmızı biber
Önce biberi rokayı harmanlayıp
$image.jpg
Sosu için sarmısağı nar eşkisini yağını tuzu kara b.kırmızı b.
Karıştırıp üzerine veriyoruz karıştırp
$image.jpg $image.jpg
Ve servis
$image.jpg
Öğünümü yanına çok yakışan izgara biftek zeytinyağlı fasülye 3 dilim ekmek yoğurt oldu
$image.jpg
 
Yukarı Alt