Yarışma Şakşuka ve Kabaklı Havuçlu Tarator(Komili Sponsorluğunda)

ervanazlim

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
5 Aralık 2015
Mesajlar
4.678
Emoji Skoru
10.537
merhaba KK nın güzel üyeleri... sizlere çok güzel iki meze tarifi ile geldim :KK200:
İlk önce şakşuka tarifim ile başlayalım...
Malzemeler
Eki Görüntüle 2216587
2 adet patlıcan
Bir adet patates
Bir tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Bir küçük boy soğan
Bir yemek kaşığı salça
2 domates
Kızartmak için bol sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcan ve patates küp küp doğranıp bol yağda kızartılır. Yeşil biberde bir parmak kalınlıkta doğranıp kızartılır.
5D37E689-6897-4CD4-BE94-A110CECB4681.jpeg 2E312F01-FFEA-4A32-85FB-31F3DCB8B1B9.jpeg
Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsak az yağda kavrulur. Kabuğu soyulmuş domatesler küp küp doğranıp tencereye ilave edilir. Biraz pişirdikten sonra bir yemek kaşığı salça eklenir. Ben bu aşamada bir çay bardağı su koydum domateslerim sulu olmadığı için.
7BAA8182-0986-4872-9C04-47C1C0DA68D4.jpeg C161CE8F-49F4-4C7D-BC2D-34B01AA1CCEC.jpeg 2782F296-C628-40E6-9D01-5A7537687A64.jpeg
Saha sonra kızarttığım patates, domates be biberi tencereye ilave ettim.
E568E751-92A0-454E-A37C-F7A3D254469B.jpeg EF21B673-570E-4167-B9D8-4F9FDB2D5FA6.jpeg
Tencerede iki dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır :)
E37244F9-F0E2-49B7-8236-D857C17450DE.jpeg EA5CADE4-7C85-44CD-8370-A7E42E12B108.jpeg


Kabaklı Havuç Tarator

Malzemeler
2-3 havuç
Bir kabak
İki diş sarımsak
Bir kase yoğurt
Üzeri için zeytinyağı
D24A5A61-F285-49DD-97E7-A8EA8F5788C1.jpeg
Yapılışı:
Havuç ve kabak rendelenir. Bir tavaya alınıp biraz zeytinyağı ve yarım çay bardağı su koyulup kavrulur.
3FB91E70-E08D-499B-ADCC-A653C6F522A6.jpeg 2431C671-3C47-4A50-A269-1E92741494D5.jpeg
İyice kavrulan kabak ve havucu ocaktan alıp soğuması için bekletiyoruz. Derin bir kapta yoğurdumuz, dövülmüş sarımsağımızı ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz. Soğumuş olan havuç ve kabağımızı da içine ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
E37244F9-F0E2-49B7-8236-D857C17450DE.jpeg
EA5CADE4-7C85-44CD-8370-A7E42E12B108.jpeg
09C6807C-B7E3-4B9C-9A00-082BE777C1AA.jpeg
4F6F0619-EA8B-406C-A9C5-8FB5DD6A591E.jpeg

47DBE835-7270-4BB7-AC81-7E57CBB3D589.jpeg
47DBE835-7270-4BB7-AC81-7E57CBB3D589.jpeg

17D7FA16-AE25-4D25-AFB0-1B81C23D84F9.jpeg
BBC8621F-9497-45BC-A14D-D27A565C90E5.jpeg
B82AACC1-C51C-457D-A50C-8447AE1DEDF3.jpeg
5F11F7A0-0653-4F88-BB5E-030ECBE764DB.jpeg
F1ACDC4F-623E-4496-8829-96D8725E9F1D.jpeg
77371811-F5FA-4285-9983-6C174D913DFA.jpeg
788ADB16-D4CE-4FF6-86A2-26A593C20354.jpeg
5E4ECA8A-12DD-4B99-B450-D0501B73B44B.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Katılım
16 Ağustos 2010
Mesajlar
165.847
Emoji Skoru
246.976
Ellerine emeğine sağlık canım:KK200:
Çok nefis görünüyor:kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum.:KK200:
 

Minik meleklerim

B:78.5 --G:76.5 --H:65 🤩😎😍
Pro Üye
Anneler Kulübü
Katılım
8 Nisan 2017
Mesajlar
20.621
Emoji Skoru
118.296
merhaba KK nın güzel üyeleri... sizlere çok güzel iki meze tarifi ile geldim :KK200:
İlk önce şakşuka tarifim ile başlayalım...
Malzemeler
Eki Görüntüle 2216587
2 adet patlıcan
Bir adet patates
Bir tane yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Bir küçük boy soğan
Bir yemek kaşığı salça
2 domates
Kızartmak için bol sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcan ve patates küp küp doğranıp bol yağda kızartılır. Yeşil biberde bir parmak kalınlıkta doğranıp kızartılır.
Eki Görüntüle 2216899 Eki Görüntüle 2216900
Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsak az yağda kavrulur. Kabuğu soyulmuş domatesler küp küp doğranıp tencereye ilave edilir. Biraz pişirdikten sonra bir yemek kaşığı salça eklenir. Ben bu aşamada bir çay bardağı su koydum domateslerim sulu olmadığı için.
Eki Görüntüle 2216915 Eki Görüntüle 2216913 Eki Görüntüle 2216914
Saha sonra kızarttığım patates, domates be biberi tencereye ilave ettim.
Eki Görüntüle 2216916 Eki Görüntüle 2216918
Tencerede iki dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır :)
Eki Görüntüle 2216919 Eki Görüntüle 2216920


Kabaklı Havuç Tarator

Malzemeler
2-3 havuç
Bir kabak
İki diş sarımsak
Bir kase yoğurt
Üzeri için zeytinyağı
Eki Görüntüle 2216921
Yapılışı:
Havuç ve kabak rendelenir. Bir tavaya alınıp biraz zeytinyağı ve yarım çay bardağı su koyulup kavrulur.
Eki Görüntüle 2216922 Eki Görüntüle 2216923
İyice kavrulan kabak ve havucu ocaktan alıp soğuması için bekletiyoruz. Derin bir kapta yoğurdumuz, dövülmüş sarımsağımızı ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz. Soğumuş olan havuç ve kabağımızı da içine ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Eki Görüntüle 2216919 Eki Görüntüle 2216920 Eki Görüntüle 2216972 Eki Görüntüle 2216974
Eki Görüntüle 2216980 Eki Görüntüle 2216980
Eki Görüntüle 2216975 Eki Görüntüle 2216976 Eki Görüntüle 2216977 Eki Görüntüle 2216978 Eki Görüntüle 2216979 Eki Görüntüle 2216982 Eki Görüntüle 2216983 Eki Görüntüle 2216981
Ağzım sulandı şöyle ev ekmeğini batiracaksin buna immhhhh :kk77:

Ellerine sağlık başarılar dilerim :KK200:
 
Yukarı Alt