Şalgam Suyu Ve Faydaları

DagCicegi

Bir Kızım Olana Kadar...
Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ağustos 2007
Mesajlar
8.216
Emoji Skoru
17


Şalgam, Curiciferae familyasından Brassica cinsine ait bir bitkidir. Kökü ve yaprakları için ekilir. Bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler ile A, C ve B grubu vitaminleri bulunur.Şalgam suyu yapımında maya olarak genellikle ekşi hamur kullanılır.Şalgam suyu kırmızı renkli, bulanık, ekşi lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.

Şalgam Suyu ve Faydaları

Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır.

- İştahı açar,
- Laktik asit içerir,sindirimi kolaylaştırır.
- B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.
- Mide ve karaciğere faydalıdır,
- Kalsiyum,potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
- Afrodizyak özelliği vardır.
- 100 gramında 20 kalori olan şalgam,A-B-C vitamini içerir. Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
- Vücuttaki toksinleri atmak,kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.
- İdrar söktürücü,romatizma, nikris ağrılarına, mafsal şişliklerine, böbrek kumu ve taşının dümsine, apse, dolama, kan çıbanı, donma,ergenlik sivilceleri, egzama, göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe, şeker hastalarına verilir.
- Toksinleri atmaya yarayan, süt asidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresiönleyip sinirleri yatıştır.
- Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik, kalsiyum ve madeni tuzlar içerir. Kansızlık için ideal bir ilaç olup,yaprakları da kökü gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir.
- Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi,el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür.
- Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.
- Kökünün haşlanıp içilmesi sindirim güçlüğünü giderir. Nikris hastalığına iyi gelir.
- Akciğer ve bronşları temizleyen şalgam,pekliği giderdiği gibi bazı cilt hastalıklarında da merhem gibi kullanılır.
- Yaşlıların ayak üşümelerini gidermek için; kalın, etlice soyulmuş, 2 şalgam kabuğu, 1 çay bardağı ısırgan otu ile 1 litre suda haşlanıp haftada 2 gün ayaklar bu suyla yıkanır.
 

ay_82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
23 Ocak 2009
Mesajlar
3.792
Emoji Skoru
28
teşekkürler...........biz çok içeriz yemekte yada tek başına meyve suyu gibi bayılırım acılısı olucak ama........... :)
 

hatic22

aşığımmmmm
Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
3.042
Emoji Skoru
0
olsada içsek nasıl canım çekti şimdi...
bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum ama.
mayalı olduğu için sağlıksız mı acaba diye düşünüyordum ama çok da severim...
 

dream83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
251
Emoji Skoru
0
Offf nasıl canım çekti ya.
Paylaşımın için sağol opuyorumnanaktan
 

karisx

sil baştan başlamak
Kayıtlı Üye
Katılım
26 Mayıs 2010
Mesajlar
1.256
Emoji Skoru
6
bi adanalı olarak her daim içeriz, bu kadar faydalı olduğunu da bilmiyodum, bi ara "sars" mı ne öle bi virüs gelmişti Türkiye'ye o zaman şalgam çok iyi geliyo buna demişlerdi:)
 

Gunicen

Ve aşk,eş anlamlı adınla!
Pro Üye
Katılım
27 Haziran 2007
Mesajlar
7.423
Emoji Skoru
1.149
Bayılırım Şalgama Heleki Acılı Olursa Ve Yanında da Kokoreç sempatiksalakcinni
 

FeArLeS_gRiL

Guru
Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eylül 2007
Mesajlar
660
Emoji Skoru
5
kansızlık içinde iyi geliyosa içerim hergün evde var zaten boşu boşuna durmasn bari:KK16:
 

Loda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
Katılım
18 Eylül 2014
Mesajlar
143
Emoji Skoru
19
Şalgam suyu tüketerek elde edilebilecek faydaları sizin için sıraladım.

Kanserlere karşı koruyucudur.
Probiyotikleri takviye eder, bağışıklık sisteminizi desteklerler.
 
Yukarı Alt