Yarışma Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Gaziantep Yöresinden-Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

Feslegen Kokulu Nane

Korkak, olumsuzun peşinden gider.
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Ekim 2018
13.071
30.548
Ayyy ne kadar değişik bir çorba 🤩🤩🤩
Bunu yiyen Allah'ın izniyle hastalanmaz. Ellerine sağlık canım. Yarışmada başarılar diliyorum 🤗🤗
 


Nnuurrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
4.671
8.993
teşekkürler ❤ bende pirinçli gördüm hep ama bilemiyorum 😊 bu arada ayran bardaklarını ve bakır sahanı antep bakırcılar çarşısından aldım 🤗
[/QUOTE]
:) çok güzeller güle güle kullanın :)
 

Rakika

Bir "gül" yetiştirmek istiyorum dünyaya...! ⚘⚘❤
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
19 Ağustos 2017
6.576
64.401
29
Ellerine sağlık canım, sofra gel otur diyor :kk77: başarılar dilerim :KK200:
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 11-09-2020

Hamileliğimin 31. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 67 gün kaldı.

Bebeğiniz bugün doğmuş olsa, baş parmağı anne karnındayken emilmekten dolayı hissisleşmiş olabilir. Bebeğinizin büyüme hızı yavaşlamış olsada bu evrede bebeğinizin iç organları ve dokuları daha işlevsel olmaya ve gelişmeye devam ediyor. Bu nedenden dolayı, kalsiyum, proteyin, demir, B-Kompleks vitaminleri, çinko, A vitamini, ve kolik asit alımı sizin ve bebeğiniz için hala çok önemlidir. Bebeğinizin kalp atış ritmi dakikada yaklaşık 120-160 arasında.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 1650 gr. - Yaklaşık boyu : 41.1 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın



Elhan

Ferrero Pilli Bebek Aslen Anteplidir
Pro Üye
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
16 Mart 2008
9.469
42.501
51
Şiveydiz (sarımsak aşı) ❤

Gaziantep yöresinden -ki hatay da hataya özgü olduğu söylenir 😀- şiveydiz yani taze sarımsakla yapılan tam bir sağlık deposu olan çorba yaparak yarışmaya katılmak istedim 😊
Eki Görüntüle 2614920
Malzemeler
10 adet taze sarımsak dalı
200 gr kuşbaşı et
1 kase tuzlu yoğurt
1 bardak haş nohut
1 fincan pirinç
1 soğan
Tuz
Kuru nane
Sıvı yağ
Eki Görüntüle 2614921
Yapılışı
Öncelikle sarımsakları ayıklayıp saplarından ayırıyoruz. 2 şer santim şeritler halinde kesiyoruz. Küp doğradığımız soğanları sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz. Haşladığımız etleri ekliyoruz. Son olarakta taze sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Tavamızı kenara alıyoruz.

Pirinçleri çorba için tencereye alıp kaynar su ekliyoruz. Pirinçler haşlanırken tuzlu yoğurdu geniş bir kaba alıp su ile açıyoruz homojen olana kadar çırpıyoruz. Sulandırdığımız tuzlu yoğurdu pirinç olan tencereye alıp karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayınca tavadaki harcımızı ve nohutları ekleyip kaynatıyoruz. Kaynayınca özdeşleşmesi için altını kısıyoruz. 10-15 dk pişirince altını kapatıp kuru naneyi ekliyoruz.

Ve sunum ❤
Eki Görüntüle 2614909 Eki Görüntüle 2614910 Eki Görüntüle 2614911 Eki Görüntüle 2614912 Eki Görüntüle 2614913 Eki Görüntüle 2614914 Eki Görüntüle 2614916 Eki Görüntüle 2614917 Eki Görüntüle 2614918
Ellerine sağlık canım. Başarılar dilerim. :KK68:
 


sn0wdr0p

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
4.172
6.392
Ellerinize sağlık.
Çok değişik geldi.
Taze sarımsak bulursam deneyeceğim.
Terbiyesinde un yok.
Yoğurt tek başına kesilmiyor mu?
 


retro_hippo

🏅🏅
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2018
9.541
35.815
Ellerinize sağlık.
Çok değişik geldi.
Taze sarımsak bulursam deneyeceğim.
Terbiyesinde un yok.
Yoğurt tek başına kesilmiyor mu?
Teşekkür ederim.. bu hatay a özgü tuzlu yoğurt ve kesinlikle kesilmiyor özelliği bu.. özel saatlerce kaynatılarak yapılıyor. ama siz isterseniz normal yoğurtla yapıp içine bir yumurta bir kaşık un ile terbiyeli şekilde yapabilirsiniz 😊
 


Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
184.746
307.399


Yukarı Alt