• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinize öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

su böreği nasıl yapılır?

akillibidik

Vera & Eymen bizimle :)
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
7.894
4
ben biliyorum, aslında yeni öğrendim
cumartesi yani 13 ağustosta yaptım ilk defa 1 tepsi


herşeyden önce
soğanı + kıymayı kavurdum
karabiber ve tuz koydum, suyunu çekip tavada cızırdayana kadar pişirdim

hamuru için
3 yumurta
2 kaşık yoğurt
ve alabildiği kadar un koydum..
kulak memesi kıvamından sert ve özlü bir hamur olacak
hamuru bezelere ayırıp -9 beze oldu- bir poşetin içine koyup yarım saat dinlendirdim (poşetin içinde bezenin dış kısmı kabuklanmıyor)
bezeleri açabildiğim kadar açtım ve açtıkça bir bezin üzerine serdim kuruyanları üst üste koydum..

4-5 lt su kaynattım ve içine 1 kaşık tuz attım, 1 yufka yaklaşık 30-40 saniye suyun içinde kalacak şekilde yufkaları haşladım ve kevgirle ters çevirdiğim süzgecin üstüne koyup soğuk suya atmadan sadece elimi ıslatarak yufkaların katlanan yerlerini açtım
iyice yağladığım tepsiye 4 tane bu şekilde yaparak aralarını erittiğim tereyağ ile yağlayarak dizdim..
ara malzemesini yni önceden kavurduğum kıymayı koydum sonra 5 tnesini de haşlayıp aralarını yağlayıp böreği tamamladım..
en son üstüne de tereyağ gezdirdim
sonrası sana kalmış ister hemen pişir, ister buzluğa kaldır misafirin gelince pişir..
pişirdikten sonra üst kısmı çıtır çıtır oluyo o yüzden başka bir tepsi yardımıyla böreği ters çevir

sana tavsiyem oruç değilken yap ve ilk yufkayı haşladıktan sonra kenarından koparıp tuzuna bak
eğer tuzu fazlaysa haşlama suyuna su ilave et, tuzu azsa tuz ilave et

yapılışı 1buçuk saat
pişirmesi 45 dk sürdü
ama yemesi 5dk :)
 

mamafih

kahrolsun bağzı şeyler
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
6.492
12
Zahmetli ama bir o kadarda şahane oluyor :KK56:
Yarın anneme sorayım yazarım o mükemmel yapıyor.
 

akabe

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.168
2
bende söyle yapiyorum su böregini

malzemeler icin gerekenler
1 kg un
8 yumurta
1 bardak su
tuz
kulak memesi yumsakliginda bir hamur yoguruyorum,bu ölcüden 2 tepsi cikiyor

sonra yaklasik 16 beze yapip üzerlerini örtüyorum..kurumamalari icin.

ilk actigim bezeyi cig olarak yaglanmis tepsinin dibine yerlestiriyorum
böregin her katina yagda erimis tereyag gezdiriyorum
sonra yaklasik 5 litre suyu kaynatip,icine actigim bir bezeyi atiyorum,1-2 dakika sonra kevgirle alip soguk suya
ordanda temiz bir beze seriyorum,sonra tepsiye seriyorum
1 kat cig beze,2 kat haslanmis beze olmak üzere yaklasik 8 kat yapiyorum
her ikinci katinada arzu ettiginiz ici koyabilirisniz,ben peynir+maydanozu seviyorum su böreginde
en üst katinada bol erimis tereyagi gezdirip bir bicak yardimi ile en üst yufkayi bicakla cizikler atiyorum aralari güzel pissin diye
180 derece önceden isitilmis firinda pisene dek pisiriyorum
eger arzu ederseniz böregn her katinida hasliyabilirsiniz oda güzel oluyor
 

akabe

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.168
2
eger cok zor derseniz hazir yufkadan sodali börek yapmanizi tavsiye ederim
tadi ayni su böregi gibi oluyor ben hic bir fark göremiyorum

onunda tarifi yazayim belki denemek istersiniz

hazir yufkalari yaklasik 8-9 adet
tek tek tepsiye seriyoruz her katina tereyag gezdiriyoruz
her iki katta birine arzu ettigimiz ici katiyoruz
en üst katina 3 yumurtanin sarisini sürüp yaklasik 2 kücük sise sodayi her yerine gelcek sekilde dip bucak gezdiriyoruz
cig böregimizi buz dolabinda 5 saat beklemeye aliyoruz ,bu esnada hamur ayni su böregi gibi oluyor
en az 5 saat beklemesi cok önemli yoksa istenilen sonuc elde edilmiyor
sonra 180 derece önceden isitilmis firinda pisiriyoruz
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt