Yarışma Sultan Kebabı- Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

deynepnaz

Guru
Pro Üye
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
22.260
Emoji Skoru
78.557
Merhaba canlarım :KK200:

Davet sofralarına yakışacak muhteşem bir et yemeğiyle geldim, umarım beğenirsiniz Hoppa

Tarifimize geçelim :kk77:

______MALZEMELER______

  • 500 gr kuzu yada dana kuşbaşı
  • 2 adet yufka(her yufka 4'e bölünecek)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 soğan
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 250 gr mantar
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber, tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Beşamel sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 kaşık un
  • 1 kaşık dolusu tereyağı
  • Tuz, karabiber
Eki Görüntüle 2188494

Öncelikle kebabımızın içini hazırlamakla başlıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağıyla birlikte bir güzel kavuruyoruz. İyice kavrulunca içine kuşbaşı etimizi ekliyoruz.
Suyunu salıp iyice yumuşayana kadar birlikte 30-35 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 2188499
Sonra küp küp doğradığımız sebzelerimizi etin içine ekliyoruz. Güzelce harmanlayarak pişiriyoruz. Sebzeler de yumuşayınca, baharatlar ve salçamızı ekliyoruz. İçimiz hazıııır :KK66:
Eki Görüntüle 2188502
Şimdi beşamel sosumuzu hazırlayalım :KK66:
Sos tenceresine tereyağımızı alalım, eriyince unumuzu ekleyip 2 dakika kavuralım. Kavurduğumuz una sütümüzü yavaşça karıştıraraktan ekleyelim, sürekli karıştıralım. Kıvamı muhallebi gibi olduğunda ocaktan alalım.
Eki Görüntüle 2188508

Şimdi yufkamızı çukur bir kaseye alalım, içine hazırladığımız etimizden kaseyi dolduracak kadar koyalım. Yufkanın kenarlarını da içe katlayalım. Yaptığımız bohçayı fırın tepsisine ters çevirelim :KK66:
Beşamel sostan 2'şer kaşık üzerlerine koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
Eki Görüntüle 2188510
Fırına gitmeye hazırlar :kk77::KK200:

Sunum gelsin, damaklar şenlensin :KK9::KK73:
Eki Görüntüle 2188511
Eki Görüntüle 2188512
Eki Görüntüle 2188513
Eki Görüntüle 2188514
Ellerine sağlık canım ,her zamanki gibi sunumla tarifinle muhteşemsin,başarılar dilerim:KK200:
 
Yukarı Alt