Tahlil sonuçlarımdan şüphe ediyorum. Yarın aynı gün sonuç veren başka bir hastanede yenilesem mi? Tahlilden anlayan varsa bakabilir mi lütfen

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Kızlar geçen 14 eylülde Fsh, amh, lh, prolaktin falan ölçtürmek için tam özel bir kadın hastalıkları uzmanına gittim aynı gün kanımı aldılar. Ben afyondayım kanlar Ankara’ya gidiyor 17 sinde kanı analiz etmişler yani üzerinden 3 gün geçmiş. Doktor rahim muayenesinde gayet güzel görünüyor yumurtaların çok hatta hiç tahlil yapmayalım belli yani herşey çok normal çıkacak dedi ben yinede istedim hatta tahlillerin hepsine 550 tl verdim annem de boşuna verdin falan dedi. Sonuç bi geldi doktorun dediğinin tam tersi Fsh yüksek (13.69) amh düşük (0.38) bende şok oldum hani herşey normaldi. Sonra baktım 3 gün sonra analiz etmişler. Bileniniz var mı kan en geç kaç Saat içinde analiz edilmeli ne zamana kadar saklanır çok şüpheye düştüm bende araştırdım altta da yazıyor en geç 24 saat içinde tahlil edilmeli yazıyor. Yarın da adetimin 3. günü ve özel bir hastaneden randevu aldım sonuçlar 4-5 saatte çıkıyormuş acaba gitmem mi bilemedim. Ya amh bu kadar düşük değilse diye de aklımda hep.
 

Eklentiler

  • 7E3CE64B-6B0E-4319-9543-7151D85C59F9.jpeg
    7E3CE64B-6B0E-4319-9543-7151D85C59F9.jpeg
    62,3 KB · Görüntüleme: 105
  • CB810059-DC4E-4E25-B8FE-DDD7F7BA9658.jpeg
    CB810059-DC4E-4E25-B8FE-DDD7F7BA9658.jpeg
    90,3 KB · Görüntüleme: 94

medusares

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2019
3.486
10.560
Bu konuda pek bilgim yok fakat 3 gün uzun bir süre. Ne bileyim pihtilasmamis mı acaba ? Gerekli önlemleri almışlardır heralde 3 gün sonraya kaldıysa. Bu sizin içinizde şüphe kalacak gibi. isterseniz yenileyin tahlillerinizi
 

Burcu2614

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2019
1.279
787
Afyonda ki kanlar neden ankaraya gelsin orayi anlamadim? Ozel muayenehanede verildiyse bile kanlar baska bir merkeze gider. Cok özellikli bisey degil çünkü hormon tahlilleri. O yüzden ankaraya gitmemistir.
Alinan kanlar önce serumuyla ayristirilir. Buzdolabında muhafaza edildiyse sadece 1-2 parametre oynar.
 

Mrsduygusl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
726
956
Gerekli şartlarda saklanırsa sorun olmaz. Bu testler serumdan calisilir numuneler santrifuj edilir serumu ayrilir kisa bir surede calisilacaksa buzdolabina daha sonra calisilacaksa derin dondurucuda saklanir merkezde calisilmayan testler gerekli sartlarda dış laboratuvara gonderilir.
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Gerekli şartlarda saklanırsa sorun olmaz. Bu testler serumdan calisilir numuneler santrifuj edilir serumu ayrilir kisa bir surede calisilacaksa buzdolabina daha sonra calisilacaksa derin dondurucuda saklanir merkezde calisilmayan testler gerekli sartlarda dış laboratuvara gonderilir.
Yani sonuçlar doğrudur dimi 14 eylülde yaptırdım şimdi düşünüyorum da yarın özel hastaneye gitsem bi 500 daha gidecek sonuçlar aynı çıkarsa 500 çöpe gidecek. Şimdi diyeceksiniz devlete git. Devlet hastanesinde burda hep koronalı hastalar yatıyor. Özelde hiç yok çok sordum. Çok kararsız kaldım ya gitsem mi yoksa sonuç doğru mudur. Bu arada numuneleri gönderdikleri laboratuvar dünyaca tanınmış iki şube de biri İstanbul’da biri Ankara’da var Türkiye’de. Yani herhalde numune bozulmamıştır, bozulsa sonuç verir mi çöp gibi olmaz mı? Of kafamda deli sorular 🙄🙄🙄🙄
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Afyonda ki kanlar neden ankaraya gelsin orayi anlamadim? Ozel muayenehanede verildiyse bile kanlar baska bir merkeze gider. Cok özellikli bisey degil çünkü hormon tahlilleri. O yüzden ankaraya gitmemistir.
Alinan kanlar önce serumuyla ayristirilir. Buzdolabında muhafaza edildiyse sadece 1-2 parametre oynar.
Canım benim gittiğim klinik tam özel doktor orayla anlaşmış yani devletle bir bağlantısı yok. Ankara’ya gitmiş sonuç kağıdında Ankara’nın adresi var. 1-2 parametre oynar derken 🙄 sonuç doğru mudur. Ya çok kafam karışık acaba yarın özel bir hastaneye gitsem mi yoksa sonuçlar böyle çıkarsa zaten bir ay bilir olmadı test yapalı o kadar para da çöp olacak. Koronalı hastaların hepsi devlette diye oraya da gidemiyorum. Kararsız kaldım 🙄
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Bu konuda pek bilgim yok fakat 3 gün uzun bir süre. Ne bileyim pihtilasmamis mı acaba ? Gerekli önlemleri almışlardır heralde 3 gün sonraya kaldıysa. Bu sizin içinizde şüphe kalacak gibi. isterseniz yenileyin tahlillerinizi
Yenileyim de özel hastaneden randevu aldım yine bi 300-500 civarı vericem sonuçlar aynıysa çöp olcak o para da. Ne yapsam bilemedim
 

Joanne11

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
979
1.114
Yani sonuçlar doğrudur dimi 14 eylülde yaptırdım şimdi düşünüyorum da yarın özel hastaneye gitsem bi 500 daha gidecek sonuçlar aynı çıkarsa 500 çöpe gidecek. Şimdi diyeceksiniz devlete git. Devlet hastanesinde burda hep koronalı hastalar yatıyor. Özelde hiç yok çok sordum. Çok kararsız kaldım ya gitsem mi yoksa sonuç doğru mudur. Bu arada numuneleri gönderdikleri laboratuvar dünyaca tanınmış iki şube de biri İstanbul’da biri Ankara’da var Türkiye’de. Yani herhalde numune bozulmamıştır, bozulsa sonuç verir mi çöp gibi olmaz mı? Of kafamda deli sorular 🙄🙄🙄🙄
Canım ultrasonla çok uyumsuz bı sonuç.Senin kafanda hep bı soru işareti kalacak. O yüzden testi tekrarlaman mantıklı. 1.31 amh ile bende 7-8 yumurta görünüyor. Senin 0.3 amh ile nasıl 10 görünür. İlginc bı durum. Sonuc aynı çıksa bile şüphen kalmaz hiç değilse.
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Canım ultrasonla çok uyumsuz bı sonuç.Senin kafanda hep bı soru işareti kalacak. O yüzden testi tekrarlaman mantıklı. 1.31 amh ile bende 7-8 yumurta görünüyor. Senin 0.3 amh ile nasıl 10 görünür. İlginc bı durum. Sonuc aynı çıksa bile şüphen kalmaz hiç değilse.
Diyelim amh bu defa 1 üzeri çıktı. Ne yapayım o zaman dava mı açayım laboratuvara😁
 

iloveme

Bir mucize olsun...🌠
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
8.043
7.833
Kızlar geçen 14 eylülde Fsh, amh, lh, prolaktin falan ölçtürmek için tam özel bir kadın hastalıkları uzmanına gittim aynı gün kanımı aldılar. Ben afyondayım kanlar Ankara’ya gidiyor 17 sinde kanı analiz etmişler yani üzerinden 3 gün geçmiş. Doktor rahim muayenesinde gayet güzel görünüyor yumurtaların çok hatta hiç tahlil yapmayalım belli yani herşey çok normal çıkacak dedi ben yinede istedim hatta tahlillerin hepsine 550 tl verdim annem de boşuna verdin falan dedi. Sonuç bi geldi doktorun dediğinin tam tersi Fsh yüksek (13.69) amh düşük (0.38) bende şok oldum hani herşey normaldi. Sonra baktım 3 gün sonra analiz etmişler. Bileniniz var mı kan en geç kaç Saat içinde analiz edilmeli ne zamana kadar saklanır çok şüpheye düştüm bende araştırdım altta da yazıyor en geç 24 saat içinde tahlil edilmeli yazıyor. Yarın da adetimin 3. günü ve özel bir hastaneden randevu aldım sonuçlar 4-5 saatte çıkıyormuş acaba gitmem mi bilemedim. Ya amh bu kadar düşük değilse diye de aklımda hep.
Testlerinizi tekrar ettirin hemen çıkan bi hastanede eğer sonuçlar tam tersi çıkarsa hastaneyş sağlık bakanlığına şikayet edin. 550 lira alıp 3 gün sonra mı bakıyorlar yani teste ne saçma iş
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Canım ultrasonla çok uyumsuz bı sonuç.Senin kafanda hep bı soru işareti kalacak. O yüzden testi tekrarlaman mantıklı. 1.31 amh ile bende 7-8 yumurta görünüyor. Senin 0.3 amh ile nasıl 10 görünür. İlginc bı durum. Sonuc aynı çıksa bile şüphen kalmaz hiç değilse.
Yada şöyle düşündüm abla. Doktor bana üç aylık bir tedavi verdi ayrıca dr Saraçoğlunun da erken menapoz kürünü kullanacağım 3 ay acaba diyorum onları kullandıktan sonra mı baktırsam başka bir hastanede. Sonra yine bu gittiğim doktorda baktırsam o zaman daha mı iyi olur. 🙄🙄🙄🙄
 

ilhytzehra

Akademisyenkız🌼
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
517
213
Testlerinizi tekrar ettirin hemen çıkan bi hastanede eğer sonuçlar tam tersi çıkarsa hastaneyş sağlık bakanlığına şikayet edin. 550 lira alıp 3 gün sonra mı bakıyorlar yani teste ne saçma iş
Hastane değil canım ev düşün doktor orayı iş yeri yapmış tamamen özel ve bu laboratuvar ile anlaşmış
 

Joanne11

Aktif Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
979
1.114
Yada şöyle düşündüm abla. Doktor bana üç aylık bir tedavi verdi ayrıca dr Saraçoğlunun da erken menapoz kürünü kullanacağım 3 ay acaba diyorum onları kullandıktan sonra mı baktırsam başka bir hastanede. Sonra yine bu gittiğim doktorda baktırsam o zaman daha mı iyi olur. 🙄🙄🙄🙄
Kişiye göre değişir canım. Ben biraz tez canlı ve güvenmekte zorlanan biri olduğumdan başka yerde tekrar baktırırdım. İcinden nasıl geliyorsa öyle yap canim
 

Mrsduygusl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
726
956
Yani sonuçlar doğrudur dimi 14 eylülde yaptırdım şimdi düşünüyorum da yarın özel hastaneye gitsem bi 500 daha gidecek sonuçlar aynı çıkarsa 500 çöpe gidecek. Şimdi diyeceksiniz devlete git. Devlet hastanesinde burda hep koronalı hastalar yatıyor. Özelde hiç yok çok sordum. Çok kararsız kaldım ya gitsem mi yoksa sonuç doğru mudur. Bu arada numuneleri gönderdikleri laboratuvar dünyaca tanınmış iki şube de biri İstanbul’da biri Ankara’da var Türkiye’de. Yani herhalde numune bozulmamıştır, bozulsa sonuç verir mi çöp gibi olmaz mı? Of kafamda deli sorular 🙄🙄🙄🙄
Sonuclari gosterdiginizde doktorunuz da farkeder bi anormallik varsa doktorunuz ne dedi peki? Yani hayatta hersey olabilir olmaz diye bir kaide yok ben sadece genel isleyis hakkinda yorum yaptim bozulur mu dediginiz icin.Icinize sinmediyse baska bir yerde yaptirabilirsiniz
 

SiyahPapatyaa

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
1.271
1.350
Canım testte tarihlere dikkat et. Numune kabul zamanı önemli olan. Kabul zamanıyken bakılmış zaten. Orada sıkıntı yok
Sadece rapor 21 inde basılmış. Bir kan 3 gun beklenemez bakamaz zaten imkansız. Ben de devlette tahlil verdiğimde araya hafta sonu girdiğinde rapor basımı pazartesi felan oluyor.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 44 Kg. ile 60 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 155 cm. Başlangıç Kilom :64.7 Kg. Şimdiki Kilom :64.7 Kg.